3
Mayıs
2024
Cuma
SEFERİHİSAR - İZMİR

Necat Hepkon


Seferihisar Necat Hepkon İlköğretim Okulu. Necat Hepkon Heipkon Finans Factoring Hizmetleri AŞ. Yön. Kur. Bşk. ile 18 derslik okulun protokolu 28.08.2003 tarihinde imzalandı.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, İzmir’in Seferihisar ilçesinde hayırsever Necat Hepkon
tarafından yaptırılan Devlet Hastanesi’ni törenle açtı. Osman Durmuş, olumsuz ekonomik şartlara rağmen, şu anda 747 olan hastane sayısını üç ay sonra 760’a çıkaracaklarını, böylece her hafta bir hastane açmış olacaklarını belirterek, "Bu ekonomik şartlarda neleri bitirmiş olacağını, her hafta bir hastane açmış olduğumuzu sizler de göreceksiniz" dedi. Bakan Durmuş ayrıca İzmir’in turistik sahil ilçesi Seferihisar’da uluslararası tıp kongre merkezi kurmak için kaynakları seferber edeceği sözünü verdi.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, İzmir’de bugün göreve başlayan Vali Alaattin Yüksel tarafından karşılandı. MHP İzmir Milletvekilleri Oktay Vural, Yusuf Kırkpınar, ANAP İl Başkanı Tahsin Toygar, MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan, Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, Sağlık İl Müdürü Recep Gür Ustaoğlu’nun hazır bulunduğu törende ev sahipliğini, doğup büyüdüğü Seferihisar’a bir hastane kazandıran hayırsever Necat Hepkon yaptı.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, törende yaptığı konuşmada, bakanlık olarak görevlerinin vatandaşların sağlıklı yaşamalarını temin etmek olduğunu belirterek, "2000 yılında Sağlık Bakanlığı’na ait bitirilmesi gereken 600’ün üzerinde tesis vardır. Bu tesislerden, yüzde 80’i bitmiş olanları tamamlayabilmek için 230 trilyon paraya ihtiyaç var. Bu bakımdan hayırsever Necat Hepkon’un bağışçı tavrı çok önemlidir. Devlet-millet işbirliğinin bir örneğidir. Halbuki, 2000 yılı yatırım bütçemiz sadece 33 trilyon liradır. 2000 bütçesinde sağlığa ayrılan pay 2,26’dır. Son 30 yılın en düşük rakamıdır. Ama buna rağmen, bundan birbuçuk ay önce hastane sayımız 742 idi. Şimdi tam 747 hastanesi var. Üç ay sonra bu rakamı 760 olarak telaffuz edeceğiz. Bu
ekonomik şartlarda neleri bitirdiğimizi, her hafta bir hastane açtığımızı sizler de görmüş olacaksınız" dedi.

 

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar