2
Haziran
2024
Pazar
SİYASET

Ağar, AKP'ye yüklendi

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ege turunu sürdürdüğü İzmir'in Tire İlçesi'nde yine hükümete yüklenerek, "Bu politikalar devam ederse Türkiye'de 500 kişi Amerikalılar gibi yaşar, 60 milyon aç kalır" dedi.

Tire İtfaiye Meydanı'nda yaklaşık 3 bin kişiye hitap eden DYP lideri Mehmet Ağar, AKP'nin iktidara gelirken DP ve AP'yi taklit ettiğini öne sürerek, "Köylü bizi bilir, biz de köylüyü. Türkiye bilenmiş. Esnaf, köylü kılıcını çekmiş sandığı istiyor. Çiftçi, memur, esnaf, işçi ve KOBİ'ler fukaralaşıyor, peki kimler zenginleşiyor? Cevabı çok basit rantiyeciler ve faizciler. Bu politakalar devam ederse Türkiye'de 500 kişi Amerikalılar gibi yaşar, 60 milyon ise aç kalır" dedi.

Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlarda ızdırapları görerek gezilerine devam ettiğini söyleyen Ağar, "Bu mübarek topraklarda Allah veriyor, bu zalim hükümet alıyor. Cumhuriyet tarihimizin en zor günlerini yaşıyoruz. Çiftçi, köylü, emekli, memur, esnaf kısaca herkes perişan. Köylü cumhuriyet tarihinin en pahalı mazotunu kullanıyor. Hükümet Temmuz'da 'Çiftçiye 30 kuruş mazot desteği yapacağım' dedi. Ekim ayı geldi bir şey var mı? Zaten yapacakları 30 kuruş mazot desteğinin 20 kuruşu şimdiden akaryakıt zammına gitti bile. İşbaşına geldiklerinde 1 litre mazot 1 dolardı şimdi ise 2 dolar. Sebze meyve para etmiyor, köylü masrafa çalışıyor. Bunlar çiftçinin mezarını kazıyor. Onlar sizin mezarınızı kazacaklarına sandıkta siz onların mezarını kazın" diye konuştu.

Konuşması zaman zaman coşkulu kalabalık tarafından kesilen DYP lideri Ağar, iktidara geldikleri zaman bu hükümetin yaptıklarını kimse unutmasın diye 'tarım müzesi' açarak, Tarım Bakanı başta olmak üzere tüm bakanların resmini müzeye asacaklarını söyledi. Ağar, "Böylece bu hükümeti kimse unutmayacak ve asla affetmeyecek" dedi.
Milletin malının bezirgan gibi kapı kapı dolaşılıp satıldığını ileri süren Ağar, "Sen Başbakansın seninle görüşmek isteyen ayağına, makamına gelir, sen onların ayağına gitmezsin. Üstelik sen kimin malını kime satıyorsun. Yapılan her türlü özelleştirmelerde şaibe ve sıkıntı vardır. Bu ülkede başbakanlar, bakanlar bugün bile yüce divanda yargılanıyorlar, yakında siz de yargılanacaksınız" şeklinde konuştu.

Ağar konuşmasının son bölümünde Avrupa Birliği'ne de değinerek, "AB, Atatürk'ün fotoğraflarını resmi dairelerden indirin, Kemalizm'den vazgeçin diyor. Bizimkiler de bir şey söylemiyor, söyleyemiyor. Mustafa Kemal Paşa'nın fotoğraflarını ve bayrağımızı oralardan indirmeye biz var oldukça kimsenin gücü yetmeyecek. Bugünler milli millet iktidarını kuracağımız günlerdir" dedi.

 

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 18:30:24
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 17:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?