19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Deve güreşi heyecanı

Tire İlçesi'nde 7.'si düzenlenen geleneksel deve güreşleri, heyecanlı anlara sahne oldu. Tire Maltepe Mevkii'nde gerçekleştirilen güreşleri, yerli yabancı 8 bin biletli seyirci izledi.

İzmir'in Tire İlçesi'nde düzenlenen ve 98 devenin katıldığı güreşler son derece heyecanlı anlara sahne olurken, güreşlerden elde edilen 30 bin YTL'lik gelir Tirespor'a bırakıldı. Organizasyon ile ilgili bir açıklama yapan Tire Kaymakamı Dursun Balaban, İspanya'da yapılan boğa güreşlerine atıfta bulunarak, "Deve güreşlerinde hayvanlara en ufak bir zarar gelmiyor. Kansız ve barışçıl havada geçen güreşleri izleyenler de güzel bir gün geçiriyor" şeklinde konuştu. Bu arada Tire'deki deve güreşleri büyük bir ilgi görürken, çok sayıda yabancı turist güreşleri izlemek için Tire'ye akın etti. Güreşlerde ilginç deve isimleri de dikkat çekti. Saddam ve Bush isimli develerin güreşi heyecanlı anlara sahne oldu. Güreş sonunda Bush kaçarken, Saddam ise onu kovaladı.

Tire Belediye Başkanı M. Sıtkı İçelli, 7.'si düzenlenen güreşlerde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Tire'nin adını yine güzel bir organizasyonla duyurmayı başardık. Deveciler de, biz de, izleyen konuklarımız da son derece memnun kaldık. Sonuçta Tirespor kazandı" şeklinde konuştu.

Öte yandan güreşlerden 1 gün önce Yeni Garaj Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen, deve sahiplerinin de katıldığı halı gecesinden 15 bin YTL gelir elde edildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 22:39:53
Güncelleme :29 Ocak 2006 Pazar 22:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?