3
Mayıs
2024
Cuma
TİRE - İZMİR

Fatma Zehra Melahat Aksoy


Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu tarafından 9 Nisan 2004 tarihinde başlatılan "Yap Okulunu, Yaşat Adını" kampanyası kapsamındaki 44. eğitim protokolü imzalandı. Türkiye’nin yaşayan en kıdemli öğretmeni olduğu belirtilen 101 yaşındaki emekli öğretmen Fatma Zehra Melahat Aksoy, İzmir’in Tire İlçesi’ndeki 10 bin metrekarelik arsasını, Anadolu Öğretmen Lisesi yapılması için bağışladı.

Fatma Zehra Melahat Aksoy, bağış protokolünü imzalamak üzere oğlu Dr. Ercüment Aksoy ile birlikte İzmir Valiliği’ne geldi. 11 yıl önce de yine Tire İlçesi’nde "Melahat Aksoy İlköğretim Okulu" için 5 bin metrekare arsa bağışladığı, şimdiki arsanın da bu okulun yanında bulunduğu bildirilirken, protokol törenine Vali Yusuf Ziya Göksu, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile milli eğitim yetkilileri de katıldı. 1.5 trilyon lira değerindeki 10 bin metrekare arsasını, üzerine "Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi" yapılması için bağışlayan Aksoy’un elini öpen Vali Göksu, 101 yaşındaki hayırsever öğretmenin 42 yıllık meslek hayatı boyunca sadece iki kez izin kullandığını, bunu da oğlunun doğumu ve eşinin ölümü sebebiyle zorunlu olarak kullandığını ifade ederek, Aksoy’un, sık sık rapor alan kamu personeline örnek olması gerektiğini söyledi.

Vali Göksu, "Melahat hocamız, bizim en kıdemli hayırseverimiz. En kıdemli öğretmen olmasının yanı sıra kendisinin en büyük özelliği hayırsever olması. Biz de Melahat Aksoy hocamızın adını, bağışladığı arsanın üzerine yapılacak Anadolu Öğretmen Lisesi’ne vereceğiz. Bu değerli hocamızın ayrıca, okulun bahçesine bir büstünü yapacağız. Ayrıca kendisini korumaya alacağız ve İzmir Valiliği’ne gelecek bütün devlet büyüklerimizle tanıştıracağız" dedi. Yusuf Ziya Göksu, hayırsever Aksoy’u kampanyanın 50. gümüş ve 100. altın protokolünün imza törenlerine özel olarak getireceklerini de sözlerine ekledi.

Vali Göksu ile birlikte bağış protokolüne imza atan Fatma Zehra Melahat Aksoy da, "Helali hoş olsun. Allah bugünleri bana gösterdi. Ne büyük bir iftihar. Bundan daha büyük iftihar olabilir mi?" diye konuşarak, ömrünün yetmesi halinde bağışladığı arsanın üzerine yapılacak okulun açılışına katılmayı çok arzu ettiğini dile getirdi.

Hayırsever Aksoy, İzmir Valiliği makam katında, fotoğraflı özgeçmişinin bulunduğu panoyu ise Vali Göksu ile birlikte açtı.

Bu arada, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ve İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Aksoy’un bağışladığı arsa üzerine yapılacak ’Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi’nin en kısa sürede temelinin atılacağını ve 1 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladılar.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar