19
Mayıs
2024
Pazar
TORBALI - İZMİR

11 ev soygununa 50 yıl hapis cezası

Türkiye'de hırsızların az ceza alması sürekli eleştirilirken İzmir'in Torbalı ilçesinde 39 günde 11 ayrı hırsızlık olayına karışan aynı suçtan sabıkalı Murat Özdemir'e rekor ceza verildi. Dağkızılca köyünde çoğu komşusuna ait evlere girerek hırsızlık yapan 27 yaşındaki Murat Özdemir Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 49 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. 13 Ocak - 23 Şubat tarihleri arasında Dağkızılca köyünde 11 ayrı hırsızlık olayına karıştığı belirlenen 27 yaşındaki Murat Özdemir, rekor ceza karşısında şok yaşadı.

SAVCI TALEP ETTİ
Doğup büyüdüğü Dağkızılca köyünde dağ evleri, bağlar ile zeytinlik bölgelerindeki 11 eve giren ve bu evlerden bağ aletleri, cep telefonları ziynet eşyaları, elektrik kabloları, para, zeytin yağı çalan hırsız önceki gün çıkarıldığı mahkemede Cumhuriyet Savcısı Hasan Dalak'ın talebi ile 49 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Bir aydır tutuksuz yargılanan hırsızlık zanlısı Murat Özdemir'in davası Torbalı Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Murat Özdemir'in hırsızlık yapmak için girdiği 11 ev sahibinin tamamı katıldı ve Özdemir'den şikayetçi oldu. Sanığı mahkeme tarafından tayin edilen avukat Oğuz Yıldız savundu. Hakim Abdurrahman Yılmaz, aileleri ve suçlamaları tek tek dinledi. Murat Özdemir ifadesinde suçlamaları kabul edip, ekonomik sebeplerden dolayı hırsızlık yaptığını söyledi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Duruşma sonunda hakim Abdurrahman Yılmaz, sanık Murat Özdemir'in durumuna uyan Türk Ceza Kanunu'nun 142. maddesine göre 11 ayrı hırsızlık olayından toplam 49 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Murat Özdemir Torbalı Kapalı Cezaevine gönderildi.

Asıl mesleği berberlik olan azılı hırsızın, daha önce de hırsızlıktan sabıkası bulunduğu ve 3 ay önce cezaevinden çıktığı öğrenildi. Eşinden boşanan Özdemir'in 1.5 yıl evli kaldığı ve bu evliliğinden bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Özdemir'in bazı dönemler uzun süre evine uğramadığı, kötü alışkanlarından dolayı ailesiyle arasının açık olduğu belirtildi.

Yetkimi kullandım
Hakim Abdurrahman Yılmaz, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan bu rekor ceza ile ilgili bir yorum yapmaktan kaçınırken, "Ben kanunların bana verdiği yetkiyi kullandım" demekle yetindi.

Her gece başka bir eve girdi
380 hane ve 910 nüfuslu Dağkızılca köyünde toplam 11 evden hırsızlık yaptığı belirlenen Murat Özdemir, Türk Ceza Kanunu’nun 142. maddesine göre toplam 49 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. İşte suçları ve aldığı cezalar:
13 Ocak: Dağkızılca'da bir evin kapı zincirini kırıp bir miktar parayı aldı. 4 yıl hapis cezası.
22 Ocak: Dört kilometre mesafedeki Karaot köyünde bir evin deposundan 350 kilo zeytini taşıyıp sattı. 5 yıl hapis cezası.
25 Ocak: Dağkızılca'da bir evin 2. katından 400 kilo zeytin, elektronik malzemesi ve ev eşyası aldı. 6 yıl 9 ay hapis cezası.
8 Şubat: Dağkızılca'daki bir eve pencereden girerek 65 kilo zeytinyağını götürdü. 5 yıl hapis cezası.
9 Şubat: Yine bir başka evin penceresinden girip evin içine bırakılmış motosikleti kaçırdı. 5 yıl hapis cezası.
11 Şubat: Bir evin penceresinden girip 5 kilo yağ çaldı. 5 yıl hapis cezası.
17 Şubat: Köydeki başka bir evin penceresinden girip 5 kilo yağ aldı. 5 yıl hapis cezası.
21 Şubat: Bir bağ evinin penceresinden girip elektronik eşya ve su tesisatları malzemesi çaldı. 5 yıl hapis cezası.
22 Şubat: Kapı kilidini kırdığı bir evden tüfek, fener gibi bazı eşyalar çalıp kaçtı. 5 yıl hapis cezası.
23 Şubat: Köyde bir işçi barakasından bir miktar para ve cep telefonu çaldı. 2 yıl hapis cezası.
 

Yeni Asır
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 09:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?