18
Mayıs
2024
Cumartesi
TORBALI - İZMİR

Alemci hırsızlar yakayı ele verdi

ALEMCİ HIRSIZLAR YAKAYI ELE VERDİ

İzmir Torbalı'da birçok hırsızlık yaptığı iddia edilen iki kafadarın, çaldıkları bir miktar para ile araba satın alıp, eğlence mekanlarında harcamalar yaptığı öğrenildi. Kendilerine pusu kuran jandarmayı fark ettikten sonra hareket eden aracın içinden atlayıp kaçmak isteyen zanlılardan biri çalıların içinde saklanırken yakalandı.

Torbalı'ya bağlı Ayrancılar Mahallesi'ndeki ev ve işyerlerindeki birçok hırsızlık olayına karışan zanlılar Ayrancılar Jandarması'nın ısrarlı takibi sonucu yakayı ele verdi. Hırsızların yaşam hikayeleri, çalınan eşyalarla ne yaptıkları ve yakalanış biçimleri ise filmleri aratmıyor. Şahıslar, Ayrancılar ve Torbalı'ya bağlı Yeşilköy'de girdiği ev ve işyerlerinden ziynet eşyaları, elbiseler, tekel ürünleri, araba ve nakit para çaldı. 23 yaşındaki E.B. ile aynı yaştaki A.A. çaldıklarıyla birlikte gece kulüplerinde eğlenip altlarına araba çektiler. Jandarma takip ettiği izlerin sonunda E.B. isimli şahısa ulaştı. Pusu kurup beklemeye başlayan jandarma'yı gören E.B., hareket halindeki arabadan atlayıp kaçmasına rağmen kurtulamadı. Yapılan araştırmada E.B.'nin 6 hırsızlık olayına, A.A.'nın ise 2 hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi. Şahıslar dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp, Torbalı Cezaevi'ne gönderildi.

Zanlılardan E.B. verdiği ifadesinde annesi tarafından evden kovulduğu için hırsızlık yaptığını söyledi. Günlerdir Demirci-Yeşilköy civarında bulunan ormanlık alanda yaşadığını belirten E.B., bu yüzden hırsızlık amacıyla girdiği evlerden pantolon ve tişört çaldığını da itiraf etti. Öte yandan hırsızların çaldığı 4 bin TL'nin 2 bin 500 TL'siyle araba satın aldıkları, kalan parayı ise Gümüldür'deki eğlence yerlerinde harcadıkları tespit edildi. Ayrıca son olarak hırsızlık yaptıkları evin sahibi U.Y.'nin daha önce zanlı E.B.'yi yanında çalıştırdığı ortaya çıktı. E.B.'nin 4 arkadaşıyla birlikte Menderes Kısıkköy'deki işyerinden 7 bilgisayar ve 1 araba çaldığı tespit edildi. E.B.'nin arkadaşı olan bu 4 kişiden 2'si ise yakayı ele verirken kalan iki kişinin arandığı açıklandı. Yetkililer ise ailelerin çocuklarını sahiplenmelerini isteyerek, sokağa bırakılan genç ve çocukların suçlara karışma olasılığının yüksek olduğunun altı çizildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 10:13:02
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?