26
Mayıs
2024
Pazar
TORBALI - İZMİR

Alman gençler Torbalı'da

ALMAN GENÇLER TORBALI'DA

Bu yıl 25. yılı kutlanan Gençlik Değişim Programı oldukça renkli geçecek. 25. dolayısıyla her iki şehirde farklı etkinliklere imza atılacak. Önceki gün Torbalı'ya gelen Alman gençler dün Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile buluştu.

Belediye Meclis salonunda yapılan görüşmeye Başkan İsmail Uygur, Başkan Yardımcısı Yıldız Sivrikaya ve Özel Kalem Müdiresi Hatice Yaman katıldı. Meclis salonunda yapılan toplantıda Alman gençler Uygur'a Torbalı ve siyaset ile ilgili sorular yöneltti. Torbalı'nın sosyal, kültürel yönünden bahsedip ilçe hakkında bilgi veren Belediye Başkanı İsmail Uygur'a değişim programı sorumlusu Martin Reschke 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı sorusunu yöneltti. Soruyu gülümseyerek cevaplayan Uygur “Bizim için 1 hafta bile uzun süre. Önümüzde seçim için daha uzun yıllar var. Şimdiden bir şey söylemek mümkün değil” dedi. Yapılan görüşmenin ardından Martin Reschke Almanya'dan getirdiği hediyeleri Uygur'a takdim etti. Belediye Başkanı Uygur Torbalı'ya gelen gençlere belediye birimlerini gezdirerek bilgiler verdi. Daha sonra başkanlık makamında gençleri ağırlayan Uygur gençlerle hatıra fotoğrafları çektirdi. Uygur 24 yıldır kesintisiz devam eden gençlik değişim programının dünyada bir örneği daha olmadığını ifade etti.

 

"BENİM İÇİN GURUR VERİCİ BİR OLAY"

Bu yıl Torbalı'ya gelenler arasında 4 Türk asıllı genç yer alıyor. Program kapsamında Torbalı'ya gelenler arasında 25 yıl önce değişim programının başlamasını sağlayan Aşkın Katko'nun kızı Aylin Katko'da yer alıyor. Babasının Torbalılı olmasından dolayı her yıl Torbalı'ya gelen Aylin Katko babasının başlattığı gençlik değişimi programına ilk kez katıldığını belirterek programın nasıl başladığını anlattı. Katko, “Babam Almanya'da otobüs şoförü olarak görev yapıyormuş. 25 yıl önce Wunsiedel Türkiye'den bir şehir ile değişim programı yapmak için yer arıyor. Otobüs şoförü olan babam Aşkın Katko Torbalı'yı tavsiye etmiş. Wunsiedel ve Torbalı'daki yetkililerin kabul etmesi program başlamış. İki ülke gençlerinin kültürlerini tanıdığı son derece önemli bir projenin babam tarafından başlatılması benim için gurur verici” dedi.

ALMAN GENÇLER TORBALI'DA
ALMAN GENÇLER TORBALI'DA
ALMAN GENÇLER TORBALI'DA
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 10:19:00
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 14:37:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?