25
Mayıs
2024
Cumartesi
TORBALI - İZMİR

'Anayasa yamalı bohçaya döndü'

CHP TEKNOLOJİYİ KULLANIYOR

CHP Torbalı İlçe Örgütü hafta sonu partilerinin İzmir İl Örgütü tarafından Torbalı'ya gönderilen dev ekranlı tır ile referandum çalışması yaptı. İlçe Başkanı Faruk Akpınar, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emirdar, ilçe yöneticileri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte vatandaşlardan referandumda 'hayır' oyu isteyen CHP'liler gün boyu çalışma yaptı.

CHP İzmir İl Örgütü tarafından gönderilen tırın üzerinde bulunan dev ekranda gösterilen referandum ile ilgili slayt gösterisi vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Üzerinde 'hayır' yazılı tişörtler ve şapkalarla Torbalı Mahallesi'nde bulunan semt pazarını gezen, esnafla ve vatandaşlarla sohbet eden CHP'liler gördükleri ilgiden memnun kaldılar. Çalışmalarda vatandaşın 'hayır' oyu vereceğini anladıklarını belirten CHP Torbalı İlçe Başkanı Faruk Akpınar, “Torbalı'da seçmenlerimiz oldukça bilinçli. Torbalı'nın çiftçisi, köylüsü, esnafı, işçisi, memuru, emeklisi, işsizi, öğrencisi, genci, yaşlısı, kadını ve erkeği için hesap günü yaklaşıyor. 12 Eylül'de Torbalılı hemşerilerimiz hesabı görecekler” dedi.

“12 EYLÜL ANAYASASI TÜMDEN DEĞİŞTİRİLMELİ”

Anayasa “bohçaya dönmüş yamalı anayasa” olarak tanımlayan Akpınar, “Biz CHP olarak 12 Eylül anayasasının tümüyle gözden geçirilmesi ve değiştirilmesini savunan bir partiyiz. Yani bundan önceki hükümetler eliyle değişik tarihlerde yapılan 80'e yakın değişikliğe maruz kalan, adeta bir yamalı bohçaya dönen 12 Eylül anayasasının bu anlayışla değiştirilemeyeceği, daha özgür, daha demokratik anlayışa sahip kılınamayacağını savunuyoruz. Zira zaman zaman yapılan değişiklikliler bazı kişisel ihtiyaçlara yönelik bazı siyasi çıkarlara amaçlayan bir anlayış gütmektedir. Oysa asıl olan ve bizim işin başından beri savuna geldiğimiz olay, 12 Eylül faşist idaresinin hayata geçirdiği askeri darbenin ortaya koyduğu anayasanın tümüyle gözden geçirilmesi ve ağırlıklı olarak tümüyle değiştirilmesinden yanayız. Bizim bu düşüncelerimiz Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından hep ötelendi, yok sayıldı ve geçtiğimiz aylarda 26 maddelik bir anayasa değişiklik paketi olarak getirildi. Biz o paket henüz tartışmaya açılmadan iyi niyetle, büyük bir samimiyetle ülkemize karşı taşıdığımız sorumluluğun gereği 'gelin, bu anayasa değişikliğini siyasi mutabakat sağlayarak geniş bir uzlaşma zemini hazırlayarak yapalım, herkes bu anayasa değişikliğinde kendisini görsün' dedik. Tek başına bir partinin hazırlayacağı bir anayasa değişikliği mutlaka ve mutlaka kendi siyasi çıkarlarına hitap edecektir. Bunu kim yaparsa yapsın böyledir. O açıdan siyasal mutabakat çok önemlidir” dedi.

“YARGI BAĞIMSIZLIĞINI YİTİRECEK”

12 Eylül'de sandıktan 'evet' çıkması halinde yargının taraflı olacağını iddia eden Faruk Akpınar, 'Eğer sandıktan 'evet' çıkarsa 12 Eylül'den sonra hiçbir şey değişmeyecek. Sadece ve sadece yargı bağımsızlığını yitirecek, taraflı yargı olacak. Bugün HSYK atamaları yapılıyor. Şu anda HSYK atamalarında kıyametler kopuyor. Şu anda kilitlediler. Çünkü birçok şeyi değiştirecekler. Oyalıyorlar, eğer 'evet' çıkarsa o HSYK'daki yapı değişecek ve istedikleri gibi HSYK'nın tümünü değiştirecekler. Yandaş yargıçları atayacaklar, o zaman görün siz bu ülkenin halini. Bütün amacımız bu ülkede gerçekten vatandaşlarımıza gerçekleri anlatmak, doğruları anlatmaktır. Çünkü yarın referandum sonrasında çıkacak olan 'evet' oylaması bu ülkeyi karanlığa gömecek ve ülkenin gerçek gündeminden uzaklaşacağız. Bizi 2 yıldır başka gündemlerle, açılım safsatalarıyla bizi farklı yönlere çeken iktidar şimdi de bunlarla meşgul ediyor. Ama sonuçta kaybeden Türkiye olacaktır, yurttaşlarım olacaktır' diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 10:11:01
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 14:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?