18
Mayıs
2024
Cumartesi
TORBALI - İZMİR

Başkana iki ayrı soruşturma açıldı

Torbalı İlçesi’nin Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP) Belediye Başkanı İsmail Uygur’un başı, teftişler ve soruşturmalarla dertte. 28 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’den Torbalı Belediye Başkanı seçilen İsmail Uygur hakkında, henüz göreve seçilmesinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen 2. soruşturma başlatıldı.

İlk olarak belediyeden siyasi sebeplerle işten çıkartıldığı öne sürülen 57 işçinin durumu ve sendikal haklarının geri alınarak sendikadan istifa etmeye zorlandıkları ileri sürülen diğer kadrolu belediye işçilerinin şikayeti üzerine Torbalı Belediyesi’ne müfettiş gelmişti.

 Bu konuyla ilgili olarak incelemelerini tamamlayan müfettiş, raporunu tamamlayıp Torbalı’dan ayrılmıştı.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un 2. soruşturması ise, kendisi tarafından alınan ve sahte olduğu iddia edilen bir belediye meclis kararı ile ilgiliydi. Belediyeden alacakları olan iş adamlarının şikayeti üzerine gelen müfettişin incelediği konunun, sahte belediye meclis kararı olduğu bildirildi.

Daha önceki dönemlerden alacağı bulunan, belediyeye iş yapan iş adamları, paralarının siyasi sebeplerden dolayı ödenmediğini iddia ettiler. Belediye Başkanı Uygur’un, belediyeden alacakları olan parayı siyasi sebeple ödemediğini, sahte belediye meclis kararı alarak belediyenin mallarını kamuya tahsis ettiğini öne süren iş adamları, icra takip davalarının sürdüğünü; ancak alınan sahte karardan dolayı belediyeye haciz uygulayamadıklarını söylediler.

Bu arada konuyu araştıran İçişleri Bakanlığı müfettişinin çalışmalarını tamamladığı ve Torbalı’dan ayrıldığı öğrenildi. Öte yandan İsmail Uygur tarafından alınan ve sahte olduğu iddia edilen meclis kararı ile ilgili olarak Torbalı Belediye Meclisi’nin tüm üyelerinin müfettiş tarafından dinlenerek ifadelerinin alındığı belirtildi.

torbalı
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 11:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?