27
Mayıs
2024
Pazertesi
TORBALI - İZMİR

Boşanmalara müftülük el koydu

MÜFTÜLÜK BOŞANMALARI ÖNLEYECEK

Torbalı Müftüsü Mehmet Akpınar, ilçede artan boşanma davalarının önüne geçmek için Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu kuracaklarını söyledi.

Akpınar, bayanların mesai saatleri içerisinde özel odalarda önceden eğitimden geçmiş bayan din hizmetleri uzmanlarına bizzat veya telefonla sorular sorabileceklerini ifade etti.

Torbalı ilçesinde artan boşanma davalarının üzerine harekete geçen Torbalı Müftülüğü, bayan din hizmetleri uzmanlarının, bayan vaizelerin ve Bayan Kur'an Kursu hocalarının nöbetleşe hizmet vereceği Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu açmak için harekete geçti.

Uzmanların kurulacak olan büroda nöbet sistemi ile hizmet verecekleri belirten Akpınar, “Toplumla iç içe olmayı isteyen, insanımıza samimi duygularla yaklaşan, onlarla diyalog kurmaya özen gösteren, müjdeleyen, zorlaştırmayan, kolaylaştıran bir dinin mensubuyuz. Bu hassasiyetlere sahip olan Torbalı Müftülüğü, aile konusunda da ihtiyacımız olan bir birimi oluşturmak için çalışmalara başlamıştır. Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu, inanç ve ahlaki değerlerin korunması, İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak esaslarının doğru ve sağlıklı bir şekilde öğretilmesini sağlanacaktır. Bu uygulama Torbalılı bayanlar için bir ilk olacak ve faydasını göreceklerdir” dedi.

HİÇBİR AYRIM YAPILMAYACAK

Müftülük bünyesinde açılacak Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu'nun halkın doğru bir şekilde bilgilendirilmesi açısından büyük önem taşıdığı vurgulayan İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar; “Aile, toplumun temel taşıdır. Çünkü ailede bilinçli eğitim sayesinde gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın eğitilebilmesi ve bu sayede toplum huzurunun sağlanması önem kazanmaktadır. Özellikle birlik ve beraberlik, aile bütünlüğü ve mutluluğu açısından aile büroları çok gerekli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu büroda herkesle ve her kesimle ilgilenecek, herhangi bir ayrıma tabi tutmadan insanlara sevdirici, uzlaştırıcı, barıştırıcı, kaynaştırıcı hâsılı birlik ve beraberliği tesis etmeye yönelik kıymetli dini bilgiler verilecektir” dedi.

KADINLAR TELEFONLA ARAYABİLECEK

Eşleri ile paylaşamayacakları konuları kadın din görevlisine daha rahat sorabilen kadınlar, Aile Büroları'nı telefonla da arayıp bilgi alabilecek. Diğer illerde uygulanan sistem sayesinde büroları arayan kadınların en çok sorduğu sorular arasında, 'Evlilikte eşlere düşen görevler', 'Toplum içindeki sorumluluklarımız', 'Verimli din hizmetinde dikkat edilecek hususlar', 'Vahyin ışığında kadın', 'İslam'da kadın' gibi konular bulunuyor. Kadınlar ayrıca 'Aile içinde eşlerin karşılıklı hak ve sorumlulukları', 'Aile içinde sevgi', 'Sünnette aile', 'Ailede eşlerin görev ve sorumlulukları', 'Ailede çocuk eğitimi' gibi konularda da bürodan bilgi alabilecek. Bayan din hizmetleri uzmanlarının çok ciddi eğitim gördüklerini belirten Torbalı Müftüsü Mehmet Akpınar, "Çocuk istismarından kadının hukuki haklarına, iletişimden insan psikolojisine kadar birçok konuda uzmanlardan eğitim alan uzmanlarımız bu görevi üstlenecek. Karşılarında bayan muhatap bulan kadınlar dertlerini daha rahat anlatabiliyor. Aile kurumunu korumak ve boşanmaların önüne geçmek için üzerimize düşeni yapacağız" şeklinde konuştu.

MÜFTÜLÜK BOŞANMALARI ÖNLEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 13:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?