19
Mayıs
2024
Pazar
TORBALI - İZMİR

Büyük facia önlendi!

İzmir'in Torbalı ilçesinde yakalanan 2 örgüt üyesinin evlerinin bahçesindeki arı kovanına sakladıkları 700 gram plastik patlayıcı ele geçirildi.

Zanlıların, İzmir'deki kamu kurum ve kuruluşları ile devlet büyüklerine yönelik bombalı eylem hazırlığında olduklarının belirlendiği bildirildi.
Alınan bilgiye göre, İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Torbalı ilçesinde gerçekleştirilen soruşturma kapsamında, tarihi eser kaçakçılığı yaparak elde ettiği kazancı terör örgütü PKK'ya aktardığı iddia edilen A.A. (46) takibe alındı. Terör ekiplerinin izlediği A.A'nın yanında, 2001 yılından bu yana terör örgütü adına faaliyetlerde bulunan, bazı bombalı eylemlerde bulunduğu ileri sürülen ve hakkında yakalama kararı bulunan “Koçer” kod adlı M.A.C'nin de (25) yer aldığı görüldü. Polis ekiplerinin operasyonu sonucu A.A. ile M.A.C. yakalandı.

Gözaltına alınan terör örgütü üyelerinin Torbalı ilçesinin Karşıyaka Mahallesindeki evinde yapılan aramada bomba yapımında kullanılan 2 elektrikli fünye, 23 kilogram kimyasal madde, 1 Glock marka tabanca, 2 şarjör, 29 mermi, 1 av tüfeği, örgütsel dokümanlar, 5 sikke ve 2 heykelcik bulundu.

Zanlılarda patlayıcı madde bulunduğu istihbaratını alan polisler, evde patlayıcı bulamadı. Evin bahçesinde de arama yapan polisler, arı kovanı içine gizlenmiş 700 gram C-4 tipi plastik patlayıcı buldu.

Zanlılardan A.A'nın 1996 yılında Manisa'nın Gördes ilçesinde adam öldürme suçundan tutuklandığı öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, A.A. ve M.A.C'nin İzmir'deki kamu kurum ve kuruluşlarıyla devlet büyüklerine yönelik bombalı eylem hazırlığında olduklarının belirlendiğini bildirdi.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 2 örgüt üyesi adliyeye sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 14:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?