31
Mayıs
2024
Cuma
TORBALI - İZMİR

Büyükşehir'den Torbalı'ya sağlıklı su

Alt yapı çalışmaları açısından yıllarca ihmal edilen ilçe ve beldeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile suya, kanala ve arıtma tesisine kavuşuyor. Torbalı'nın beldelerinde yaşanan su problemini çözmek için kolları sıvayan İZSU Genel Müdürlüğü, Çaybaşı, Yazıbaşı ve Karakuyu beldelerinin içmesuyu şebekelerini yenileyerek bu beldeleri bol ve sağlıklı suya kavuşturmak için harekete geçti. 

İZSU'nun Torbalı'daki yatırım programına göre, Karakuyu beldesinde başlatılan çalışmalarla mevcut şebekeler yenilenecek ve yeni konut alanlarının bulunduğu bölgelere altyapı hizmeti götürülecek. 4-5 bin nüfusu olan bu bölgeye 1 milyon 247 bin YTL:'lik yatırımla toplam 100 kilometre uzunluğunda içmesuyu şebekesi döşenecek. Ayrıca 500 metreküplük yeni depo ve iletim hatları yapılacak. 

İZSU Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı yaşayan Çaybaşı beldesinde açtığı 2 kuyuyu da önümüzdeki günlerde devreye almaya hazırlanıyor. Kuyulardan birinin üzerine terfi merkezi binası yapılıyor. Kuyulardan 400 konutluk Atatürk Mahallesi'ne su verilerek mahallede yaşanan su sıkıntısı çözülecek. İZSU Genel Müdürlüğü, Çaybaşı beldesinde suyu sağlıklı dağıtmak amacıyla, ayrıca mevcut pompanın ve terfi merkezinin ıslahını yapıyor. 3500 metre uzunluğunda yeni içmesuyu şebekesi döşüyor. 

İZSU'nun Çaybaşı'nda 235 bin YTL:'lik yatırımla gerçekleştirdiği çalışmalar Ocak ayı içerisinde tamamlanacak.
Öte yandan İZSU, Yazıbaşı beldesinde bir yandan 153 kilometre uzunluğunda içmesuyu şebekesi döşerken, bir yandan da isale ve terfi hattını yapacak. Projenin tamamlanmasının ardından, çalışmalar kısa süre içinde başlayacak. 

İlçe ve beldelerin altyapı ihtiyaçlarının 2008 ve 2009 yılında yapacakları yatırımlarla tamamen çözüleceğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kaynakların kuruduğu, altyapının yetersiz kaldığı ve kaçaklar nedeniyle su kayıplarının yaşandığı tespit edilen ilçe, belde ve köylerde süratle hareket ettiklerini söyledi. Torbalı'daki içmesuyu yatırımlarının bölgeye hayat vereceğini kaydeden yetkililer, "İhtiyacı olan bölgelerde yeni kuyular açıyor, terfi hatları yapıyor ve içmesuyu şebekelerini yeniliyoruz. Amacımız İzmir merkezde olduğu gibi sınırlarımıza dahil olan ilçe ve beldelerin 24 saat sağlıklı ve kesintisiz su almasını sağlamak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 11:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol günaydın IP: 85.107.20.xxx Tarih : 24.08.2008 16:21:02

yalan koca bir yalan torbalı susuzluktan kuruyor var olan suyu dahi izsu dağıtmıyor neden acaba