18
Mayıs
2024
Cumartesi
TORBALI - İZMİR

Engelliler için hazırlıklar tamam

TORBALI'DA ENGELLİLER İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

Kaza ve kayıp durumlarında kendisini ifade edemeyecek olan engellilerin kimlik tespitinin yapılabilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünün başlattığı parmak izi uygulaması için Torbalı'da da hazırlıklar tamamlandı. İsteyen engelli ailesi yanına çocuğunu da alıp parmak izini verebilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan parmak izi uygulaması ile kendini ifade edemeyecek durumda olan, başkalarının yardımına muhtaç olarak yaşayan engellilerin parmak izlerinin alınması için Türkiye'nin 81 ili ve ilçesinde parmak izi uygulaması yapılıyor. Bu kapsamda, engelli aileler Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek engelli çocuklarının parmak izlerini verebilecek. Uygulamanın gönüllülük esasına dayandığına dikkat çekildi. Parmak izi ve resimlerini vermek isteyen engelli vatandaşların, aileleri ya da yasal vasisi ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmeleri istendi.

 

POLİSE MÜRACAAT ETMEK YETERLİ

Torbalı İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Çiftçi, “Uygulama için hazırlıklarımızı sürdürüyorduk. İsteyen aileler müracaat edebilecek. Bu çocuklarımızın kaybolma riski daha çok. Kendilerini ifade edemedikleri için parmak izlerini alarak kimliklerini tespit edebilmeniz mümkün. Uygulama tamamen gönüllülük esasına dayalıdır" dedi. Kayıp şahıs yakınlarının polise müracaatta bulunmaları halinde akıbetlerinin araştırılmasına başlandığını ancak kayıp olduğu bildirilen özellikle otistik ve down sendromlu engellilerin kendilerini yeterince ifade edememeleri nedeniyle kimlik ve adreslerinin tespitinde zorluklar yaşandığı ifade eden Çiftçi, “Özürlü çocuk bulunduğunda kendisini ifade edemediği için aileler mağdur oluyor. Bu ve benzeri durumlarda en kolay ve hızlı kimlik tespit yöntemi parmak izidir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 13:18:00
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 13:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?