18
Mayıs
2024
Cumartesi
TORBALI - İZMİR

Hastane bahçesinde dram

KİMSESİZ VE YAŞLI ADAMIN DRAMI

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan kalp hastası 79 yaşındaki Hüseyin Bükücü, kimsesi olmadığı için rahatsızlanma ihtimaline karşın dört gündür Torbalı Devlet Hastanesi Acil Servis kapısı önünde yatıyor. Yaşlı ve kimsesiz adam kendine uzanacak yardım elini bekliyor.

Torbalılı 79 yaşındaki Hüseyin Bükücü isimli yaşlı adam dört gündür Torbalı Devlet Hastanesi'nin hemen yanında bulunan Şehitlikte her an 'kalp krizi geçiririm' endişesiyle yatıyor. Kimsesiz yaşlı adam son 10 yıldır çevresine muhtaç yaşadığını ve komşularının kendisine baktığını söyleyerek, artık yardım istemeye utandığını söyledi.

Kalbinden daha önce ameliyat geçiren yaşlı adam, son 5 aydır 38 defa hastaneye ambulans ise kaldırılarak kalp sıkışması nedeniyle tedavi olduğunu söyledi. Bükücü; “Artık her seferinde komşularımı rahatsız etmek istemiyorum. Kalbimdeki ağrı yüzünden çok acı çekiyorum, hastaneye yakın olmak için buraya yerleşmek zorunda kaldım. Bana uzatılacak yardım elini bekliyorum” dedi.

“DEVLET VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI”

Torbalı'da 20 yıl boyunca seyyar dişçilik yaptığını söyleyen Hüseyin Bükücü, bundan 40 yıl önce devletin işletmek için amcasına verdiği hazine arazisine 'tapu vereceğiz' diye kendisini kandıranların yüzünden bu hale düştüğünü ifade etti. Bükücü; “Seyyar dişçilik yaptığım zamanlarda işlerim çok iyiydi. Hayattaki tek akrabam amcam vefat edince kendisine verilecek olan 40 dekarlık araziye talip oldum. Yetkililer bana 'araziyi imara geçir, tapusunu sana verelim' dediler. Daha sonra vasiler ortaya çıktı ve tarlaya ortak olmak istediler. İmar için birçok masraf yapıp, uğraştığım için izin vermedim. Tapuyu vermekten vazgeçtiler ve yıllardır ecrimisil ödeyerek tarlayı işledim. Ancak 10 yıl öncesine kadar sağlık sorunlarım başladı ve ecrimisil bedelini ödeyemeyince tarlayı başkasına devretmek zorunda kaldım” diye konuştu. 2000 yılında kalp ameliyatı olan Hüseyin Bükücü, kimsesi de olmayınca yardımseverler tarafından bakılmaya başlandı. Hastalığı nedeniyle diyet yemek zorunda olduğunu söyleyen yaşlı adam; “Komşularım bana destek oldular, yemeğimi verip, hastalığımda ambulans çağırdılar. Ama artık o kadar çok sık rahatsızlanmaya başladımki, başkalarına yük olmak istemedim. Bu nedenle Torbalı Devlet Hastanesi'nin karşısında bulunan Şehitlik Koruluğu'na yerleştim. Geçtiğimiz günlerde Torbalı Devlet Hastanesi Başhekimi ile görüştüm. Hastalığım nedeniyle diyet yemek yemem gerektiğini, kimsesiz olduğumu anlattım, rahatsızlığım hakkında kendisini bilgilendirdim. Ama bana yardımcı olamadılar. Hiç kimse bana bakmıyor. Devlet bana bir kaşık bile yemek vermiyor. Benim suçum kimsesiz olmam mı?” şeklinde duygularını ifade etti.

KAYMAKAM: DEVLET KİMSEYİ HASTANE BAHÇESİNDE YATIRMAZ

Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan ise konudan daha önce haberinin olmadığını, eğer daha önceden bilgisinin olması halinde dört gün önceden müdahale edeceğini söyleyerek;“Hüseyin Bükücü isimli vatandaşımız kimsesiz olması nedeniyle zor günler geçiriyor. Ben konunun araştırılması için talimatımı verdim, gerekeni yapacağız. Hiç kimse hastane acil servisine yakın olmak için sokakta yaşayamaz. Gözlem altında tutulması gerekiyorsa, hastaneye yatıralım. Eğer gerekmiyorsa da yatacak bir yer bulur yatırırız. Huzurevi konusunda da yardımcı olacağım” diye konuştu.

Yürümekte dahi zorluk çeken 79 yaşındaki Hüseyin Bükücü kendisine bakılacak bir huzurevine yerleşmek istiyor.

KİMSESİZ VE YAŞLI ADAMIN DRAMI
KİMSESİZ VE YAŞLI ADAMIN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 12:09:04
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 13:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?