19
Mayıs
2024
Pazar
TORBALI - İZMİR

İzmir:Küçük Ramazan'dan jandarmaya anlamlı teşekkür

 Olay, Ayrancılar Beldesi Atatürk Mahallesi'nde bulunan Mustafa Sevili'ye ait ahırda meydana geldi. 3 ayrı hırsızlık olayından sabıkası bulunan inşaat işçisi Ömer Bakır (34) ve oto elektrikçisi Yıldıray Güzel (33), müşterisine ait 35 KSD 20 plakalı otomobili alarak Mustafa Sevili'nin ahırına gitti.

Ahırın demir kapısını kesen ve kilidini kıran iki hırsız, daha sonra otomobilin içerisine ve bagajına 12 adet küçükbaş hayvanı yerleştirerek kaçtı. Hayvanlarının çalındığını gören ev sahibi jandarmayı arayarak yardım istedi. Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan ekipler, 25 dakika sonra hırsızları ve otomobili buldu. Kovalamaca sonucu yakalanan Ömer Bakır ve Yıldıray Güzel gözaltına alındı. Otomobilin içerisine sıkıştırılan 12 küçükbaş hayvan sahibine teslim edildi. Hayvanların bulunmasının ardından jandarmaya teşekkür eden Ayşe Sevili, hırsızlara da ateş püskürdü.


Hayvanların bulunmasına en çok, Sevili ailesinin Ayrancılar İlköğretim Okulu'nda okuyan 9 yaşındaki oğlu Ramazan sevindi. Kınalı kuzusunun bulunduğunu öğrenen küçük Ramazan, kuzuyu dakikalarca öperek onunla oynadı. Ramazan, kuzularını bularak geri getiren jandarma ekiplerine teşekkür etti. Olayın ardından ifadesi alınan iki hırsız "hayvan hırsızlığı" suçundan adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 11:56:49
Güncelleme :10 Ağustos 2004 Salı 15:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?