20
Mayıs
2024
Pazertesi
TORBALI - İZMİR

Kayıplara karışan sürücü bulundu

JANDARMADAN SCANİA OPERASYONU

İzmir Torbalı'da, yolda yürüyen bir kişiye çarparak ölümüne sebep olduğu iddia edilen ve olay yerinden kaçan TIR sürücüsü, jandarma tarafından yakalandı.

Görgü tanakılarının ifadelerine başvuran jandarma ekipleri, yeşil renkli TIR'ları tespit etti. Ege Bölgesi'ndeki 135 farklı kamerayı inceleyen ekipler, aradığı TIR'ı Işıkkent'te buldu. Ekipler 'Scania' ismini verdikleri operasyonda 'Yeşil' kod adıyla harekete geçerek M.T. isimli şahsı yakaladı.

46 İLDE TOPLAM 604 ARAÇ İNCELEMEYE ALINDI

Olayın meydana geldiği tarihten itibaren jandarma, kaza yerindeki TIR'a ait parçalardan, aracın yeşil renkli Scania marka bir TIR olduğunu tespit etti. Bölge Trafik Amirliği ile yapılan koordineli çalışma sonrasında Türkiye genelindeki tüm yeşil renkli Scania marka TIR'ların listesi çıkarıldı. 46 ilde toplam 604 araç incelemeye alındı. Şüpheli şahsın olay yerinden kaçabileceği ihtimali göz önüne alınarak Ege Bölgesi içinde 135 kamera kaydı tek tek incelendi. Bu araştırma neticesinde olaya karışan şahsın Antalya, Mersin, Adana ve Gaziantep illerinde olabileceği ortaya çıkarıldı. Kısa sürede şüpheli araç sayısı 29'a düştü. Türkiye genelindeki 22 Scania yetkili servisi ile irtibata geçen ekipler, 10 Mart günü yeşil renkli 27 B 3722 plakalı aracın kazalı bir şekilde servise geldiğini haber aldı. Bahse konu araç yakın takibe alınırken, 14 Mart günü aracın İzmir'e giriş yaptığı tespit edildi. Operasyonda, 2 sivil ve 3 resmi ekiple İzmir'deki tüm kamyon garajları abluka altına alındı. TIR'ın Işıkkent'teki Gaziantepliler Garajı içerisinde olduğu belirlenirken baskın düzenlendi.

TIR sürücüsü M.T.'nin Menemen'e yük almaya gittiği öğrenilirken yapılan operasyonda şahıs gübre fabrikasında ele geçirildi. Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen M.T., alınan ilk ifadesinde Ali Sabancı'ya çarpıp kaçtığını itiraf etti. M.T. ifadesinde, 3 Mart günü öğle sıralarında Torbalı'ya bağlı Karakuyu Mahallesinden Adana'ya götürmek üzere yük aldığını, aynı gün gece 23.00 sıralarında Karakuyu'dan çıktığını ve Subaşı mevkiine geldiğinde ne olduğunu bilemediği bir şeye çarptığını söyledi.

M.T., TIR ile manevra yapmasına rağmen kurtulamadığını, olay sonrası da korktuğu için olay yerinden kaçtığını belirtti. M.T., olayı sadece eşine anlattığını ve 12 gündür pişmanlık duyduğunu dile getirdi. M.T.'nin Torbalı Adliyesi'nde mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi.

JANDARMADAN SCANİA OPERASYONU
JANDARMADAN SCANİA OPERASYONU
JANDARMADAN SCANİA OPERASYONU
JANDARMADAN SCANİA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2011 Perşembe 16:49:00
Güncelleme :17 Mart 2011 Perşembe 17:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?