26
Mayıs
2024
Pazar
TORBALI - İZMİR

Kira öder gibi ev sahibi olma imkanı

AK Parti Torbalı Belediye Başkan adayı Atilla Kaya, yapılacak Torbalı Devlet Hastanesi'nin ilçedeki işsizliği azaltacağını söyledi.

29 Mart yerel seçimler öncesinde belde, mahalle ve köy gezilerini sıklaştıran AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Atilla Kaya, hafta sonu Muratbey mahallesinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Kaya, daha sonra Torbalı Servisçiler Kooperatifi'ni ve Torbalı Ağrılılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Kaya gerçekleştirdiği ziyaretlerde seçim çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi verdi ve projelerini anlattı.

Kaya, Muratbey mahallesindeki bir kahvehanede biraraya geldiği vatandaşlara, Toplu Konut İdaresi'nin Torbalı'ya yapacağı 2 bin konutluk projeyi anlattı. Toplu Konut İdaresi'nin 2009 yılı içerisinde yapacağı 50 bin konutluk projeden Torbalı'nın da yararlanacağını söyleyen Kaya şöyle konuştu: "Torbalı'daki dar gelirli vatandaşlarımız için ucuz ev yaptırıyoruz. 50 bin konuttan 8 bini İzmir'e yapılacak. İzmir'e yapılacak olan konutların 2 bin tanesi de ilçemize yapılacak. Vatandaşlarımız aylık 100 liraya kira öder gibi ev sahibi olacak. Ayrıca Muratbey Mahallesi'ne yaptıracağımız Bölge Hastanesi ile birlikte Muratbey mahallesi de canlanacak. Çünkü günde ortalama 3 bin insan buraya tedavi için gelecek. Bu sayede işsiz gencimiz iş bulacak, esnafımız para kazanacak ve Torbalı kalkınacak."

Kaya Muratbey mahallesindeki kahvehane ziyaretinden sonra Torbalı Servisçiler Kooperatifi üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya Torbalı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman, Servisçiler Kooperatifi Başkanı Muhammet Yavaş ve kooperatif üyeleri katıldı. Atilla Kaya servis şoförlerinin sorunlarını dinledi, Torbalı'da bulunan servisçilerin kendi işinin patronu olması gerektiğini vurguladı.

Kaya, daha sonra Ağırılılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Kaya ziyarette projelerini anlatıp destek istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 14:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?