18
Mayıs
2024
Cumartesi
TORBALI - İZMİR

Mahkumlar derneği kuruluyor

MAHKUMLAR DERNEĞİ KURULUYOR

Cinayet suçundan 9 yıl boyunca hapishanede yatan Mevlüt Hamarat, Torbalı'da Mahkum Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurmak için harekete geçti. Hamarat cezaevinde kalan çocukların durumunu gözlemledikten sonra dernek kurmayı planladığını açıkladı.

Asıl mesleği elektrikçilik olan Mevlüt Hamarat, 1981 yılında işlediği cinayet suçundan hapishaneye girdiğini söyledi. Aydın Kapalı Cezaevi, Buca Cezaevi, Muğla Cezaevi, Antalya E tipi Cezaevi ve Dalaman Cezaevlerinde toplam 9 yıl yatan Hamarat, 1989 yılında tahliye oldu. İzmir Valiliği'nin mahkum kadrosunda bir süre görev yapan 58 yaşındaki Mevlüt Hamarat, daha sonra dernek kurmaya karar vermesinin ardından büyük destek gördüğünü söyleyen Mevlüt Hamarat; “Emekliyim ve bu yaştan sonra benim bu işten çıkarım olamaz. Hayatın bana gösterdikleri ve yaşadıklarım bu derneği kurmaya mecbur etti. Elimden gelen çabayı gösterip mahkum ailelerine destek olmak istiyorum. Torbalı Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Torbalı Belediyesinden destek görüyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Derneği Ramazan Bayramı sonrası açacağını belirten Mevlüt Hamarat; “Gerekli olan evrakları hazırlayıp, tamamladım. Sadece yer konusunda Torbalı Belediyesine dilekçe verdim. Birkaç güne kadar cevap gelecek. Amacım bu işten çıkar sağlamak değil. Benim de 2 tane oğlum ve 2 kızım var. Ben cinayet işledim ama cezamı da çektim. Namusumla para kazanıp, emekli oldum. Toplum içindeyim ve alnım açık. Şimdi kader mahkûmlarının ailelerine sahip çıkmak istiyorum. Torbalı'da bulunan işyerleri ile görüştüm ve 8 çocuğu giydirebileceklerini söylediler. Durmayacağım ve ümidimi kaybetmeyeceğim. Torbalı Kapalı Cezaevi'nde mahkûm olarak bulunanlar içeride yaptıkları incik-boncuk gibi eşyaları dernekte satıp parasını gönderebiliriz. Cezaevine giren bir kişinin çocuğunun okuldaki durumuyla ilgilenip, öğretmenleriyle devamlı diyalog için olunabilir. Bunun gibi birçok fikir üretilebilir” şeklinde konuştu.

“FERT OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”

Hiçbir insanın suç işlemeye yöneltilmemesi gerektiğini söyleyen Hamarat; “Toplum köreltilmemeli, aksine eğitilmeli, bilinçlendirilmelidir. Sıkıntılar gayri meşru yollarla değil, çalışarak mücadele ederek aşılmalıdır. Bizler fert olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Ekonomik sıkıntılardan bunalıp, kısa yoldan para kazanmaya çalışmak ne insanlara, nede ülkemize hiçbir yarar getirmeyecektir. Suç işleyip, cezaevine düşen bir bireyin mağdur tarafı etkilediği gibi, geride kalan aile bireylerine sahip çıkmak için Mahkum Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurmak için hazırlıklarımı tamamladım. İmkanlarımız dahilinde onların ihtiyaçlarını gidermek, onların yanında olmak ve çocuklarına sahip çıkmak görevimiz olacak” şeklinde konuştu.

MAHKUMLAR DERNEĞİ KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 10:09:04
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 11:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa sadık IP: 88.254.215.xxx Tarih : 27.11.2010 09:30:41

bızımm babamızda cınayetten yatıyor hemde bı serefsız uğruna kendını sawunmak isterken benım kardasım babasızmmmmı buyuyecek emınımkı ıcerde yatanlardan cok dısardakı karısı cocukları daha buyuk ceza  cekıyorrr