26
Mayıs
2024
Pazar
TORBALI - İZMİR

Öncelik işsizlik sorununda

AK Parti Torbalı Belediye Başkan adayı Atilla Kaya, ilçede faaliyet gösteren yaklaşık 600 işletmede dışarıdan gelen 40 bine yakın işçi çalıştığını, bunun 10 bin kadarının Torbalı'dan karşılanması için çaba göstereceğini söyledi.


AK Parti Torbalı Belediye Başkan adayı Atilla Kaya, seçim çalışmalarına Torbalı'nın çeşitli mahallelerinde yaptığı kahvehane toplantılarıyla devam ediyor. Kaya, önceki gün de Torbalı mahallesinde Yolgözler Kıraathanesi'nde toplanan vatandaşlarla buluştu. Kaya'nın ziyaretinde ağırlıklı olarak Torbalı'daki işsizlik ve alt yapı konusundaki sıkıntılar üzerinde duruldu.
Torbalı'da mevcut yönetimin, beş yıldır gerçekleştiremediği vaatleri ve Torbalı'nın sorunlarına yetersiz kalan icraatlarından yakınan vatandaşlar, genç ve dinamik başkan adayı Atilla Kaya'yı alkışlarla karşıladı. Vatandaşlar, Torbalı gibi fabrikaların oldukça fazla olduğu bir bölgede işsizlik sayısının fazlalığından yakındı. Kaya şöyle konuştu: "Konusunda deneyimli araştırmacılar tarafından Torbalı'da yaptırdığımız anket sonuçlarına göre de Torbalı için işsizlik en önemli sorundur. 600 kadar fabrikanın bulunduğu Torbalı'da işsizliğin bölge halkı için sorun olması, araştırmacıları da şaşırtmıştır. Torbalı'ya her gün kırk bin kadar işçi çevre ilçelerden gelmektedir. Benim Torbalılı halkım işsizken çevre ilçelerden Torbalı'ya akın eden işçilerin sayısı bu denli yüksek olamaz. Bu sayı 30 bine çekilse, on bin kadar işçi Torbalı'dan karşılanır. Bu durumda Torbalı'daki işsizlik sorununu halletmiş oluruz. Biz bunu yapacağız."


Göstermelik belediyecilik anlayışında genellikle geri plana itilen bir konu olan alt yapı sorunu hakkında konuşan Kaya, şöyle devam etti: "Biz vatandaşı sadece, göze hoş gelecek üst yapı çalışmalarıyla oyalamayacağız. İlçemiz için alt yapı önemli bir sorundur. Bugün Torbalıdaki alt yapı, 60lı 70li yıllardan kalmadır. Projelerimiz arasında üzerinde önemle durduğumuz konulardan biri olan alt yapı sorununu, tüm alt yapının yenilenmesiyle çözeceğiz. " dedi.


Torbalı'da yaşanan su kesintilerine de değinen Kaya, alt yapı içinde su kaçaklarına sebep olan sızıntıların görmezden gelinemeyecek derecede olduğunu ifade etti. Ayrıca Torbalıdaki mevcut su pompalayan kuyuların yarısının kullanım dışı olduğunu, buna karşılık su abonesi sayısının 16 binden 23 bine yükseldiğini söyleyen Kaya, "Torbalı'da yaşanan su sıkıntısının sebebi küresel ısınma ve buna bağlı iklimsel değişikliler olduğu söylenemez. Yaşanan su sorununun sebebi, sayısının çoğaltılması gerekli iken düşürülen su kuyuları ve su borularındaki kaçaklardır."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 12:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?