24
Mayıs
2024
Cuma
TORBALI - İZMİR

Referandum turunda ilçe sözü

REFERANDUM TURUNDA İLÇE SÖZÜ

Referandum bilgilendirme toplantıları için hafta sonu Ayrancılar'a gelen AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi vatandaşlarla uzun süre sohbet etti. Mevcut anayasada kişisel bilgilerin korunmasını güvence altına alan doğrudan bir hüküm olmadığını belirten Yemişçi, yeni düzenlemeyle 'fişlemenin' tarihe karışacağını vurguladı.

Bundan sonra kişisel verilerin, ancak ilgili kişinin açık rızasıyla işlenebileceğini ifade eden Yemişçi;"Bilgi çağında olduğumuz için tüm bilgiler elektronik ortamda tutuluyor. Bu nedenle kişisel bilgilerin istismar edilmesi kolay hale geldi. Bireyin yaşı, adresi, parmak izi. Bunlar hep gizli bilgilerdir. Eğer 'evet' derseniz, kişinin itirazda bulunması halinde, kanunda öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilmesi dışında, veri işlenmeyecek. Özel nitelikteki veriler için işlem yasağı getirilebilecek. İnsanlar, kişisel bilgilerinin silinmesini sağlamak hakkına sahip olacak" dedi.

"AYRANCILAR İLÇE OLABİLİR"

Torbalı'ya bağlı Ayrancılar Mahallesi'nin ilçe olma çalışmalarını değerlendiren Vekil Yemişçi; "Ayrancılar'ın ilçe olma konusundaki çalışmalarından haberim var. Bu sorun sadece Ayrancılar'da mevcut değil. Dün Menderes'teydim orada da kapatılan 6 belde var. Bu sıkıntı birçok bölgede yaşanıyor. Tüm ilçe ve beldelerdeki sıkıntıyı biliyoruz. Bunun yanlış olduğunu biliyoruz. Ayrancılar ilçe olmayı hak eden bir mahalle. Uğraşları boşa gitmeyecektir. Ayrancılar ilçe olabilir. Ancak bu sadece benim veya diğer vekil arkadaşlarımın elinde değil. Biz konuyla ilgili bir çalışmada bulunduk ve belgelerimizi komisyona teslim ettik. Ayrancılar'ın ilçe olması için hep birlikte çalışacağız" diye konuştu.

"VATANDAŞLARA KONUT MÜJDESİ"

Referandumla ilgili vatandaşlara bilgi aktaran AK Partili vekil Yemişçi toplantının ardından halkla sohbet etti. Ayrancılar halkı, Yemişçi'ye 23 hanenin elektriğinin kesildiğini anlattı. Bunların tamamının seçim öncesi AK Parti'ye zarar vermek için verilen uğraşların bir parçası olduğunu belirten Yemişçi konu ile ilgileneceğini söyledi. Hazine adına tescil tarihine bakılmaksızın, belediyelerin sınırlarında kalan Hazine arazilerindeki yapı sahiplerinin ilgili şartların yerine getirilmesi halinde tapularını alabilecekleri müjdesini veren Yemişçi, yapılan değişikliğin gecekondulaşmanın önüne geçmede ve var olan gecekonduların dönüştürülmesinde önemli bir rol oynayacağını söyledi. Bu suretle yapılacak satışlarda satış bedelinin, en az yüzde 10'u peşin ödenmek üzere 5 yıla kadar taksitlendirilebileceğini de açıklayan Yemişçi; "Hazine arazisi üzerinde halk arasında gecekondu olarak tabir edilen yapı sahiplerinin tapularını alması için kapı aralandı. Böylece, hazineye kayıtlı olarak geçmişten günümüze ecrimisil ödeyerek gecekonduda oturanlar tapularını alabilecekler. Bir sonraki pozisyon ise, tapulu, imarlı yerler için müteahhitlerin bölgeleri değerlendirmeye alarak, yeni inşaatlar yapmak istemeleri olacak. Gecekondu sahipleri de kendine göre en iyi teklifi veren müteahhide yerlerini vererek, yeni konuta kavuşacaklar. Bölge de planlı kentleşme çalışmaları kapmasında yenilenecek. Var olan gecekondular planlı kentleşme kapsamında dönüştürülmüş olacaklar" dedi.

AYRANCILAR'DA MORAL BULDULAR

Referandum çalışmalarını sürdüren AK Parti Torbalı İlçe Teşkilatı üyeleri Ayrancılar'da moral buldular. Ayrancılar'ın seçmen yapısının referandumda 'evet' oyu vermeye daha müsait bir yapıda olduğunu belirten AK Parti İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişçi; "Ayrancılarlı kardeşlerimiz bizi daha iyi anlar. Biz kendilerinin 'evet' oyu vereceklerinden eminiz. Burada moral bulduk. Gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum" dedi.

REFERANDUM TURUNDA İLÇE SÖZÜ
REFERANDUM TURUNDA İLÇE SÖZÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:07:03
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 12:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?