18
Mayıs
2024
Cumartesi
TORBALI - İZMİR

Romanlar TOKİ'yi bekliyor

ROMAN VATANDAŞLAR TOKİ'Yİ BEKLİYOR

Torbalı’ya bağlı Çaybaşı’da ikamet eden Roman vatandaşlar, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kendileri için yapılacak evleri beklemeye başladı. Romanlar, Başbakan Erdoğan’ın “Gecekonduda yaşayan roman kalmayacak” projesinin bir an önce başlamasını istiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Aralık 2009 tarihinde başlattığı Roman açılımına TOKİ de yaptığı projelerle destek veriyor. Hükümet, yaptığı roman açılımından sonra Torbalı’ya bağlı Çaybaşı, Pamukyazı, Subaşı ve Yazıbaşı’da yaşayan romanların konut sorununu çözmek için düğmeye bastı. Çaybaşı Mahallesi’ne inşa edilecek 4’er katlı binalarda Torbalı’nın çeşitli bölgelerinde yaşayan romanlar toplanacak. Romanların sağlıklı koşullarda yaşamasını amaçlanan proje gereği, burada yaşayan vatandaşlar geçici yerleşim yerlerine alınıp, konutlar tamamlandıktan sonra kalıcı konutlarına yerleştirilecek. Maddi durumu yerinde olmayan roman vatandaşlar TOKİ’ye paraları konuta oturduktan sonra verecek. Evler 100 lira gibi çok cüzi bir taksitle verilecek.

Toki’nin yapacağı projeyi desteklediklerini ifade eden Çağdaş Romanlar Derneği Başkanı Cemal Tezveren “TOKİ’nin ev projesi Roman açılımından sonra gündeme geldi. Çaybaşı, Pamukyazı, Yazıbaşı ve Subaşı’da yaklaşık bin 500 roman vatandaşı yaşıyor. Bu vatandaşların çoğunun başını sokacak evi yok. Evi olanların da elinde tapusu yok. Devlet evleri yıkacağım dese, elimizde bir tapu olmadığı için hiçbir hak talep edemeyiz. Hükümetin bu projesi ile herkes ev sahibi olacak. Tapusu olduğu için kimse elinden alamayacak. Geçtiğimiz aylarda yetkililer ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir araştırma yaptı. Ancak TOKİ’den ev alacak kişi sayısı tam olarak belirlenemediği için dernek olarak biz devreye gireceğiz ve bir dosya hazırlayacağız” dedi.

‘GÜZEL BİR ORTAM BİZİM DE HAKKIMIZ’

Hükümet’in, İstanbul’da Sulukule olarak bilinen bölgede başarılı bir çalışma yürüttüğünü ifade eden dernek Başkanı Tezveren “Sulukule’de roman vatandaşları ev sahibi oldu. Uygulanacak proje ile Çaybaşı çok farklı bir görüntüye kavuşacak. Burada yaşayan vatandaşların da ferah ve güzel bir ortamda yaşamaya hakkı var. Bu nedenle projeye herkes destek veriyor. Ancak bazı vatandaşların TOKİ’den ev almaya gücü yetmez bu nedenle devletin işi ve hiçbir geliri olmayan vatandaşlara ayrı bir proje üretmesi gerekiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bize sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz. Dört gözle TOKİ evlerini bekliyoruz” diye konuştu.

ROMAN VATANDAŞLAR TOKİ'Yİ BEKLİYOR
ROMAN VATANDAŞLAR TOKİ'Yİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 09:53:03
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?