19
Mayıs
2024
Pazar
TORBALI - İZMİR

Şehit ve gaziler için yürüyor

Şehit ve gaziler için Marmaris' ten 45 gün sürecek 1200 kilometrelik yolculuğuna başlayan Aslan Efe' lakaplı Adnan Yamanlar, dün Torbalı ilçesine ulaştı.

Şehit ve gaziler için geçen yıl Marmaris'ten Ankara'ya kadar yürüyen 'Aslan Efe' lakaplı Adnan Yamanlar, bu yılda şehit ve gaziler için 1200 kilometre yürüyecek. Marmaris'ten yola çıkan Aslan Efe Torbalı' ya uğradıktan sonra Çanakkale'ye gitmek için bugün yolculuğunu sürdürecek.

Yamanlar bugün Torbalı' da Kuvaiye Milliye' de bulunan Torbalılı Abdullah Efe için zeybek oynayacak. Çanakkale' nin ardından araç ile Uşak' a gidecek olan Aslan Efe oradan da Ankara'ya devam edecek. 1200 kilometre yol kat edecek olan Aslan Efe, hava durumuna göre 45 günde varmayı hedeflediği Ankara' ya gelecek olan Efe, burada TSK Rehabilitasyon Merkezi' nde gazileri ziyaret edecek.

Ayrıca Ankara' da Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a hediye etmek üzere 190-160 ölçülerinde Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Çanakkale siperlerinden bakışını yağlı boya olarak çizen Aslan Efe, bunu Başbuğ'a hediye edecek.Efe kıyafetini giyip şehit ve gaziler için bir kez daha yollara düşen Aslan Efe, dün akşam saatlerinde Torbalı'ya ulaştı.

Ayağındaki spor ayakkabısı ve elinde tekerlekli çantasıyla İzmir istikametine yürüyen Aslan Efe'ye halkın ilgisi yoğun olurken, vatandaşlar Aslan Efe' ye çeşitli ikramlarda bulundu. Yürüyüşü sadece şehit ve gaziler için gerçekleştirdiğini ifade eden Aslan Efe lakaplı Adnan Yamanlar, "Hiç bir siyasi amacım yok. Herhangi bir dernek veya kuruluş ile de ilgim yoktur. Ben şehit ve gazilerimiz için yürüyorum. Benim sponsorlarım da işte bu vefalı Türk halkıdır. Bu yürüyüşü yapma amacım kendi içimizdeki acıları bir nebze olsun azaltmak. Bu bir protesto yürüyüşü değildir. Sadece Çanakkale' deki dedelerimize ve bugüne kadar olan asker ve polis şehitlerimize saygı yürüyüşüdür" dedi.

Polis ve asker şehitleri için bir an olsun düşünmeden yola çıktığını söyleyen Yamanlar, "Ayaklarım bastığı mayında ayaklarını kaybeden gazilerimizin, elim bayrağı tutan elini kaybeden gazilerim eli, gözlerim ise gözünü kaybeden gazimin gözüdür. Gazilerimiz sadece ve sadece ilgi ve saygı istiyorlar. Onlara hak ettikleri saygıyı göstermeliyiz. Çünkü onlar ellerini, ayaklarını ve gözlerini bu ülke için kaybettiler" şeklinde konuşuyor.

Aslen İzmirli olduğunu ifade eden Aslan Efe, "Gazi değilim, gazilerimize sahip çıkmak için illa ki gazi olmak gerekmiyor. Aslen İzmir Buca doğumluyum ama Karşıyaka' da oturuyorum. 20 yıl denizcilik ile uğraştım. 8 senedir de Marmaris' teki turistik bir mekanda aşçı olarak çalışıyorum. 25 ülke gezdim ama kendi ülkem kadar güzel bir yere asla rastlamadım. Ülkemizdeki gibi iyi niyetli ve güzel insan hiçbir yerde görmedim" dedi.

Genç nesillere de tavsiyelerde bulunan 50 yaşındaki Adnan Yamanlar, "Ben 50 yaşında bu zorluğu göze alıyorsam, benden daha genç nesiller bu ülke için daha iyisini yaparlar. Ben buna inanıyorum. Ama yeni yetişen gençlik süpermenler, örümcek adamlarla yani sahte kahramanlarla büyüyorlar. Onların artık ülkemizdeki gerçek kahramanlarını görmelerini istiyorum" diye konuştu.

Önceki gün akşam saatlerinde gece yolculuk yaparken Selçuk' ta bir motosikletin kendisine çarptığını söyleyen Aslan Efe, "Sanırım polislerden kaçmak için ışıklarını kapatmıştı. Bir anda bana çarptı. Kazayı ufak tefek sıyrıklarla atlattım. Aslında benim hatamdı, gece yürüyüşü yapmamalıydım" dedi.

Adnan Yamanlar' ı dün gece Torbalı Belediyesi ağırladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 12:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?