27
Mayıs
2024
Pazertesi
TORBALI - İZMİR

Subaşı'nda altyapı çalışmaları

Torbalı'da arıtma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, lağım sularının fosseptikle toplandığı Subaşı beldesine de 30 kilometre uzunluğunda kanal döşüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği yatırımlarla pek çok ilçe ve belde sağlıklı kanal ve içme suyu altyapısına kavuşmaya devam ediyor. 2009 yılında hizmete girecek Torbalı, Ayrancılar -Yazıbaşı ve Bayındır Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri'yle Küçük Menderes Havzası'nı kirlilikten kurtarmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da havzadaki yerleşimlerin eksik kanallarını tamamlıyor, kanalı olmayan yerleşimlere sağlıklı kanal alt yapısı götürüyor.

Bu çerçevede yapılan çalışmaların biri de, 5 binin üzerinde nüfusuyla Torbalı'nın şirin beldesi Subaşı'nda başladı. Lağım sularının fosseptik çukurlarında toplandığı beldeye toplam 30 kilometre uzunluğunda kanal şebekesi döşenecek. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlayan ve 1 milyon 100 bin TL'ye mal olacak çalışmalar, 2009 yılının Mayıs ayında tamamlanacak. Yapımı devam eden Torbalı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin de devreye girmesi ile birlikte Subaşı beldesinden gelen evsel atıklar biyolojik arıtmadan geçirilecek, pek çok yerleşim yerinde olduğu gibi Subaşı'nda da çevre kirliğinin önüne geçilmiş olacak.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 13:33:06
Güncelleme :24 Şubat 2009 Salı 13:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?