26
Mayıs
2024
Pazar
TORBALI - İZMİR

TARİŞ pamuk sezonunu açtı

TORBALI TARİŞ PAMUK SEZONUNU AÇTI

Tepeköy TARİŞ Pamuk Çırçır Fabrikası, 2010-2011 pamuk alım sezonunu açtı. Bu yıl üreticinin, pamuğunu borsa fiyatı ve randıman üzerinden yapılacak hesaplamayla satacağı belirtildi. TARİŞ Müdür Vekili Mustafa Filiz, sezonun Ekim ayı itibariyle başladığını, Kasım sonuna kadar sürmesini bekledikleri belirterek, alım süresi boyunca 1000 ton civarında pamuk alımı beklediklerini kaydetti. Geçtiğimiz sezon 460 ton pamuk ile tarihinin en az pamuk alım sezonunu yaşayan TARİŞ'te, sezon ortasında olmalarına rağmen 600 ton pamuk alımı gerçekleştirdiği açıklandı. Depoların yavaş yavaş dolduğunu söyleyen Müdür Filiz, son günlerde yağan yağmurun da pamuktaki kaliteyi düşürdüğünü kaydetti. 42 krş prim verdiklerini belirten Filiz, 1,80 TL'den pamuk alımı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Tüccardan 150 krş daha fazla veriyoruz” diye konuştu.

 

"TÜCCARDAN FAZLA VERİYORUZ"

Pamuk çiftçisinin bu yıl farklı bir heyecanla tarlaya girdiğini belirten TARİŞ Müdürü Mustafa Filiz, “Farklı bir duygu ve beklentiyle, altınımızın geri geldiğine inanarak başladık” dedi. Filiz sözlerini şöyle sürdürdü; “TARİŞ, bu yıldan itibaren üreticisinin yüzünü güldürecek. Asli görevi olan Kooperatif çalışmalarına ağırlık veren kooperatifimiz, üretici odaklı çalışmasını hızlandırarak kendisine olan güveni sağlamış ve bu güvenle kredi notunu da yükseltmiştir. TARİŞ, pamuk alımlarında bu yıl çok güçlü konumda. Üreticimizden aldığımız pamuğun bedelini peşin ödediğimiz gibi her durumda tüccara nazaran 150 krş daha fazla veriyoruz. Pamuğunu TARİŞ'e teslim eden üreticiye 42 krş prim de veriliyor. Üreticilerimizden isteğimiz kooperatifimizin elini güçlendirmeniz ve ürünlerinizi çok uygun koşullarda ödeme garantisi veren bize vermenizdir. Çünkü TARİŞ maliyetlerini ortaklarla paylaştığı gibi borsa endeksli fiyatların üzerinde fiyatlarla pamuk satın alıyor. Ayrıca 'getir pamuğunu, al paranı' diyoruz” dedi.

 

"SON YAĞMURLAR KALİTEYİ DÜŞÜRDÜ"

Son günlerde yağan yağmurların pamuktaki kaliteyi düşürdüğüne dikkati çeken Mustafa Filiz, “Pamukçuların en korktukları durum, toplama sezonunda yağmur yağmasıdır. Şu günlerde yağan yağmurlar pamuğun kalitesini düşürdü. Kasım ortasında alımların tamamlanmasını planlarken, ay sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Üreticinin 18 neme kadar olan pamuğunu alıyoruz. Tabi Torbalılı pamuk üreticisinin morali yağmur yağması nedeniyle biraz bozuk” diye konuştu.

 

"HEDEFİMİZ 1000 TONA ULAŞMAK"

TARİŞ depolarının pamuk ile dolduğunu dile getiren Mutafa Filiz, “Geçtiğimiz yıl çok kötü bir sezon geçirdik. 460 ton ile tarihin en düşük alımını gerçekleştirdi. Daha sezonun kapanmamasına rağmen şu ana kadar 600 tonu bulduk. Hedefimiz 1000 tona ulaşmak” dedi. Üreticiye seslenen TARİŞ Müdürü Filiz, şunları söyledi: “Pamuğunu getiren hakkını alacak. Üreticimiz kimsenin oyununa gelmesin. TARİŞ olmasa pamukçu, pamukçu olmasa TARİŞ olmaz. Bu yıl iyi bir yılımızdayız. Pamuk birliğimiz çok sıkıntı döneminden geçti. Ama hep birlikte mücadele ettik, üreticilerimiz de bu sıkıntılı dönemde kooperatiflerinize sahip çıkmaya devam etsin. TARİŞ'i el birliğiyle iyi bir yere getireceğiz” diye konuştu.

TORBALI TARİŞ PAMUK SEZONUNU AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 17:06:02
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 19:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?