22
Mayıs
2024
Çarşamba
TORBALI - İZMİR

Torbalı'da 30 bin kişilik arıtma yapılacak

Ayrancılar, Yazıbaşı ve Kuşçuburun beldelerinde toplam 16 kilometrelik atıksu ana toplayıcı hattı ile 228 kilometre kanalizasyon şebekesi döşemeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, bölgede 30 bin kişilik biyolojik arıtma tesisi de kuracak.

Sınırlarına sonradan dahil olan ilçe ve beldelerdeki ihtiyaçları öncelik sırasına koyarak tek tek gideren İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtmasız ve kanalizasyonsuz bölge bırakmamak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Atıksu artıma tesisleri planlanan bölgelerin kanalizasyon projeleri de hazırlanarak tek tek yaşama geçiriliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün bu çerçevede attığı son adım, Torbalı'nın Ayrancılar, Yazıbaşı ve Kuşçuburun beldelerini kanalizasyon şebekesi ve atıksu arıtma tesisine kavuşturma çalışmalarını başlatmak oldu.

Bu üç beldede oturan vatandaşların sıkıntılarına son verecek atıksu toplayıcı ana hatlar ile kanalizasyon sisteminin oluşturulması için yapılan proje ihalesi sonuçlandırılarak sözleşme aşamasına getirildi. Proje çalışmalarına Eylül ayında başlanması planlanıyor. Öte yandan, kanalizasyon sistemi olmayan bu bölgelerde projelendiren sistemle, toplanacak atıksular için atıksu arıtma tesisi kurulması amacıyla başlatılan proje çalışmaları tamamlandı. 30 bin kişi kapasiteli Ayrancılar, Yazıbaşı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapım ihalesinin 2007 yılı içinde gerçekleştirilerek vakit kaybedilmeden inşaata başlanacağı açıklandı. Arıtma tesisi 10 ay içinde tamamlanacak. Torbalı'nın Ayrancılar, Yazıbaşı ve Kuşçuburun beldelerinde toplam 16 kilometrelik atıksu ana toplayıcı hattı (kolektör) ile 228 kilometre kanalizasyon şebekesi döşenecek. Proje çalışmaları tamamlanan atıksu arıtma tesisinin bu yıl içinde ihale edilerek inşaat çalışmalarına başlanması planlanıyor. Bölgedeki atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon döşeme çalışmaları birbirine paralel olarak yürütülecek. İki projenin de yaşama geçirilmesi ile Ayrancılar, Yazıbaşı ve Kuşçuburun beldelerinde oturan vatandaşlar büyük bir sorundan kurtarılarak kanalizasyon sistemi ve arıtma tesisine kavuşturulmuş olacak.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 12:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?