17
Mayıs
2024
Cuma
TORBALI - İZMİR

Torbalı'nın seyyar WC'leri dünyaya açılıyor

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde portatif tuvalet üretimi yapan Cemer Aydınlatma ve Şehir Dekorasyonu Firması, klozetli olan tuvaletlerin iç piyasada beklenilen ilgiyi görmemesi üzerine, Avrupa pazarına yöneldi ve Fransız ortağı adına ürettiği tuvaletleri şimdi dünyanın dört bir yanına satıyor. Cemer Genel Müdürü Fuat Eroğlu, Avrupa pazarına girmelerinin ardından iç piyasada yılda yaklaşık 250 olan portatif tuvalet satışının şimdi 3 bin adedi bulduğunu söyledi.
Oyun ekipmanları endüstrisinde Türkiye'nin önde gelen firmalarından biri olan Cemer Aydınlatma ve Şehir Dekorasyonu Firması, Fransızlar adına İzmir'deki fabrikasında portatif tuvalet üretmeye başladı. Klozetli olması nedeniyle iç piyasada beklenilen ilgiyi görmeyen portatif tuvaletler, Fransız ortak tarafından Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde peynir ekmek gibi satılmaya başladı. Fransız ortağı ile son hamlesini Kuzey Afrika pazarına yapan Cemer Firması'nın Genel Müdürü Fuat Eroğlu, klozetli portatif tuvaletlerin iç pazarda yeterince yer bulamadığını, yıllık 250 portatif tuvalet satışına ancak ulaşabildiklerini ifade ederek, "Şimdi Fransız ortağımızla işbirliğimizin ilk yılında 3 bin adetlik satış rakamına ulaştık. Yeni pazarlarla bu satışın daha da artacağını tahmin ediyoruz. Avrupa'daki gelişmiş tuvalet kültürü bizim için önemli bir avantaj" dedi.

Kısa bir süre önce Fas'a satış yaptıklarını, şimdi Kuzey Afrika pazarına girdiklerini belirten Eroğlu, Irak'ta görev yapan ABD askerlerinin portatif tuvalet ihtiyacının yüzde 10'nun da firması tarafından karşılandığını açıkladı.
Fransız ortağının ve Yunanistan'da hizmet veren bir firmanın, üniversite oyunlarında bu ihtiyacı karşılamak istediklerini de ifade eden Eroğlu, doğru olanın bir Türk firması olarak kendileri tarafından karşılanması olduğunu öne sürdü.
Torbalı İlçesi'nin Ayrancılar Beldesi'nde 10 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren Cemer'in ürettiği portatif tuvaletler, Fransız ortakları tarafından hem tüm dünyada satılıyor hem de kiralanıyor. Yıllık 3 bin portatif tuvalet üretim kapasiteli firmanın, yıl sonu ciro hedefi ise 2 milyon dolar. Portatif tuvaletlerin iç piyasada satış fiyatının 500, dış piyasada ise 800 Euro olduğu bildirildi.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 15:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?