24
Mayıs
2024
Cuma
TORBALI - İZMİR

Umutlar 'Çin'de!

TEDAVİ UMUDU DOĞAN ÇOCUĞU İÇİN YARDIM İSTEYEN BABA

İzmir'in Torbalı ilçesinde, sinir sistemindeki rahatsızlık nedeniyle doğuştan el ve ayaklarını oynatmayan, Yeliz-Yasin Sarıer çiftinin biricik oğulları Egemen yakalandığı bu hastalığın tedavisi olmadığı için 6 yıldır bu hastalıkla yaşıyor.

Geceleri oksijen makinesine bağlı olarak yaşamını sürdüren, en küçük bir enfeksiyon kapınca yoğun bakımda tedavi gören minik Egemen için bir umut doğdu.

İnternette hastalıkla ilgili bilgi araştırması yapan baba Yasin Sarıer SMA tip 2 hastalığının sadece Çin'de Shenzhen Beike Biotechnology adında bir hastanede tedavi edildiğini duyunca umutlandı. Vücuduna kök hücre enjekte edilerek tedavi edilecek Egemen için yaklaşık 250 bin lira gerekiyor. Oğlunun rahatsızlığı nedeniyle 2 yıldır çalışamayan baba bu parayı nasıl bulacağının hesabını yapıyor. Umudunu Çin'de yapılacak tedaviye bağlayan aile parayı bulabilmek için Sağlık Bakanlığı'nın kapısında yatmaya, başarılı TV programcıları ile temasa geçmeye hazırlanıyor.

2 YAŞINDA ÖLÜMDEN DÖNDÜ

1 yıl öncesine kadar oğlunun çok acılar çektiğini söyleyen baba Yasin Sarıer, "Egemen'i Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sık sık kontrole götürüyoruz. Son bir yıldır kullandığı ilaçlar sayesinde artık çok acı çekmiyor. 2 yaşında iken birden fenalaşan oğlumu hemen Ege Üniversitesi Hastanesi'ne götürdük ancak yolda tüm yaşam fonksiyonları sona erdi. Hastanede yeniden hayata döndürüldü. İnsanın evladı için yapmayacağı şey yoktur. Oğlumun iyileşmesi için ne gerekirse yapacağım" dedi.

 

UMUT IŞIĞI DOĞDU

İnternette sık sık bu hastalıkla ilgili araştırma yapıyorum diyen baba Sarıer, "Eskiden bu hastalığın tedavisi yapılamıyordu. Çin'de bir hastanenin kök hücre üreterek SMA tip 2 rahatsızlığı geçiren bir çocuğu tedavi ettiğini öğrendik. Hastane ile temasa geçip oğlumun raporlarını gönderdim. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 44 hasta tedavi görmüş. Omuriliğinden ilik alıp kök hücre üretilecek ve oğlumun beynine enjekte edilecek. Ancak tedavi için 250 bin lira gibi çok yüklü bir rakam çıkartıyorlar. Tek

umudumuz Çin. Bu parayı bulabilmek için de çok çalışacağım. İzmir Valiliği'nden yardım toplamak için gerekli izinleri alıyorum. Mayıs-Haziran ayına kadar bu parayı bulmak için koşturacağım" diye konuştu.

 

OĞLUM CENNETE YÜRÜMEK İSTİYOR

2 yıldır işsiz olan baba Yasin Sarıer geçimlerini devletin verdiği evde bakım parası ile sağladıklarını belirtti. Oğlunun çok zeki olduğunu ve yapılan IQ testlerinin çok yüksek çıktığını söyleyen baba Sarıer, "Egemen tek başına hiçbir işini göremiyor. Tedavi sonrası hiç olmazsa ellerini kullanabilirse bu bile bizim için yetecek. Bazı günler Egemen yaşından hiç beklemedik sözler sarf edip bizim içimizi yakıyor. Geçtiğimiz gün, 'Bıçağı getirin kendimi öldüreyim, belki cennete yürürüm' sözü beni kahretti.

250 bin lirayı bulmak için ünlü yapımcı Acun Ilıcalı gibi hayırsever insanlara ihtiyacımız var. Sesimizi duyanlardan yardımlarını bekliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 17:07:00
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 17:22:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?