26
Mayıs
2024
Pazar
TORBALI - İZMİR

Yüzde 58 hayır, yüzde 42 evet

AK PARTİ'NİN TORBALI'DA REFERANDUM SEVİNCİ

Torbalı'da bulunan 86 bin 652 seçmenden 69 bin 464'ü sün sandık başına giderek anayasa değişikliği ile ilgili tercihini belirtmek için oy kullandı.

Vatandaşların oylarını kullanması için 246 sandık kuruldu. Saat 17.00'de oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sandıklar birer birer açılmaya başlandı. Yapılan sayım işlemlerinin ardından çuvallara konulan oylar Torbalı İlçe Seçim Kurulu'nun Adalet Sarayı zemin katına kurduğu seçim merkezine sandık başkanları tarafından getirildi. Seçim merkezine getirilen oylar sisteme girildi. Başarılı bir çalışmanın sergilendiği referandum kısa sürede sonuçlandı. Buna göre 69 bin 464 seçmenin kullandığı 68 bin 6 oy geçerli sayılırken bin 458 oy geçersiz sayıldı. Sandıklardan 39 bin 467 hayır oyu, 28 bin 539 evet oyu çıktı. Torbalı'da referandum yüzde 58,1 hayır, yüzde 41,9 evet ile sonuçlandı. Türkiye genelinde ise yüzde 58 evet yüzde 42 hayır oyu çıktı.

AK PARTİ REFERANDUM ZAFERİNİ KUTLADI

Seçim sonuçları AK Parti ilçe teşkilatında büyük sevinç ile karşılandı. Sandıklar kapandıktan sonra ilçe binasında toplanmaya başlayan AK Partililer sonuçları televizyon ekranlarından takip ettiler. Zaman zaman slogan atan partililer 'Gandi, Bahçeli el ele hep beraber Türkiye, Yar saçların lüle lüle YARSAV sana güle güle, bembeyaz Türkiye sloganlarıyla ilçe binasını inletti. AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, açılan sandıklarla birlikte evet oylarının önde gitmesinin milleti memnun eden bir sonuç olduğunu ifade ederek, oyunu kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Görmez; “Sayın Kılıçdaroğlu miting meydanlarında demagojik laf ebeliği yapmasa da kendi seçmen bilgilerini güncelleseydi en azından bu süreçte oyunu kullanırdı. Maalesef demokratik hakkını kullanamamış oldu” diye konuştu. Türkiye sonucu: yüzde 58 evet yüzde 42 hayır

Torbalı sonucu: yüzde 58 hayır yüzde 42 evet

REFERANDUMDAN NOTLAR

2007 yılında yapılan referandumda İzmir'de yüzde 51 oranında hayır Torbalı'da ise yüzde 51 oranında evet oyu çıkmıştı. Anayasa değişikliği referandumunda evet oylarının oranının yüzde 41,9'a düşmesini siyasi çevreler Torbalı AK Parti ilçe teşkilatının kampanya süresince pek çalışmamasına bağladılar. Türkiye genelinde anayasa değişikliği referandumunda evet çıkması AK Parti ilçe teşkilatında da hareketliliğe sebep oldu. İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, seçim sonucunu eski ilçe başkanları M.Atilla Kaya ve Hüseyin Söyler ile birlikte kutladı. AK Parti'nin onursal başkanı M.Atilla Kaya gün boyu sandıkları gezdi. İlçe seçim kuruluna ilk sandık Torbalı Mahallesi Sağlık Ocağı'ndan geldi. Dünkü referandumda Torbalı'da hiçbir olay yaşanmadı. Emniyet ve jandarma ekipleri gün boyu hem sandık bölgelerinde hem de ilçe sokaklarında kuş uçurtmadı.

AK PARTİ'NİN TORBALI'DA REFERANDUM SEVİNCİ
AK PARTİ'NİN TORBALI'DA REFERANDUM SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 09:52:00
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 15:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?