18
Mayıs
2024
Cumartesi
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

11 çocuk yargılanmaya başladı

Urla Barbaros Çocuk Köyü’nde meydana gelen cinsel taciz ve tecavüz iddiaları nedeniyle, 1’i tutuklu 10 çocuğun yargılanmasına başlandı. Gizlilik kararı alınan duruşmada, tutuklu tek sanık olan G.A. tahliye edildi.

İzmir 2. Çocuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya cebir, şiddet ve zor kullanmak suretiyle müteselsilen 15 yaşını bitirmeyen küçük kızın ırzına geçmek, 15 yaşından küçüğün zorla ırzına tasaddide bulunmak, reşit olmayan mağdurenin ırzına geçmek, reşit olmayan mağdurenin müteselsilen ırzına geçip kızlığını bozmak suçlarından tutuklu yargılanan G.A.(17) ile tutuksuz yargılanan U.B. (14), H.Y. (17), G.A. (17), Ş.B. (15), Ç.B. (15), G.A. (17), M.K. (15), K.G. (17), S.T. (17) katılarak ifade verdi.

İzmir Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli psikologlar eşliğinde mahkemeye getirilen çocuk sanıkların duruşması ile ilgili gizlilik kararı alınırken, yaklaşık 5 saat süren duruşma sonunda tek tutuklu sanık olan G.A. da tahliye edildi.

Duruşmayı çocukların bazı yakınları ile G.A.’nın bir süre önce meydana gelen olaylarla ilgili olarak tutuklanan ve daha sonra kefaletle serbest bırakılan bakıcı annesi Gönül Köke de takip etti. Tahliye kararını aldıktan sonra sevincini gizlemeyen Köke, "Adalet yerini buldu, sevinçten havalara uçuyorum" diye konuştu. Duruşma ileri bir tarihe ertelenirken, aralarında Barbaros Çocuk Köyü Müdürü Erdal Tunce ve oğlu Rasim Tunce’nin bulunduğu diğer davanın görülmesine ise Mayıs ayında başlanacak.

Diğer yandan Adalet Bakanlığı tarafından davayla ilgili fezlekeyi hazırlayan Urla Cumhuriyet Savcısı Murat Gök hakkında, basına bilgi sızdırmak ve soruşturmayı usulüne uygun yürütmemek iddiasıyla soruşturma açıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2005 Salı 15:15:50
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 12:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?