19
Mayıs
2024
Pazar
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Atatürk’ün Urla’ya gelişi kutlandı

ATATÜRK’ÜN URLA’YA GELİŞİ KUTLANDI

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’ya gelişinin 84. yıldönümü törenlerle kutlandı. Şehit Cemil Canan Çiçek Kavşağı’ndan Belediye Binası önüne yürüyüşle başlayan kutlama törenlerine çok sayıda kişi katıldı. Bu yıl törenlerin Cumhuriyet’in 1. yıl kutlamalarının yapıldığı ve geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından restore edilen eski Belediye Binası önünde yapılması etkinliğe ayrı bir duygu kattı.

Ellerinde Türk bayrağı ve pankartlarla Şehit Cemil Canan Çiçek Kavşağı’ndan Belediye Binası önüne yürüyen kalabalığa çevre sakinleri ve esnaflar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Ayhan Doğan, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Kamil Akçadırcı, ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar ve üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Restore edilen belediye binası önüne gelen kalabalık saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşını söyledi. Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Ayhan Doğan, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar anıta çelenk sundu.

GENÇ KUŞAKLARA DÜŞEN GÖREV YARIDA KALAN DEVRİMLERİ TAMAMLAMAKTIR

Atatürk’e bağlı kuşaklara düşen görevin genç kuşaklara Atatürk’ü anmanın değil, onu anlamanın önemli olduğunu vurgulayan ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, ulusun birliğini ülkenin bütünlüğünü bozan her türlü açılıma Atatürkçüler olarak karşı çıkacağız. Bu topraklar için canlarını veren şehitlerimizin, kanlarını akıtan gazilerimizin ve Türk Ulusu’nun vicdanında daha fazla yara açılmasına izin vermeyeceğiz. Buna karşı direncimiz, yol gösterimiz, dayanağımız Atatürk ilke ve devrimleridir” dedi. Atatürk’ün Türk milletine her zaman umut ve güç verdiğini, Türk Milleti’nin dar günlerinde hep Ata’yı aradıklarını dile getiren Yanar, “Bugünlerde Atatürk Samsun’dan çıkıp gelse, eseri nasıl, millet ne yapıyor, nasıl yaşıyor, demiryolları vatanın dört bir yanını sarmış mı, limanlarımızda Türk bayrakları dalgalanıyor mu, halk evlerinde başlayan kültür dalgası ulaşmış mı Anadolu’nun en ücra köşelerine. Gençlik ne yapıyor, Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik. İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle tarikatların kucağına itilen, kendi kültür değerlerinden uzaklaştırılan gençlik. Damarlarındaki asil kanın gereğini yapıyor mu gençlik. Kadınlar özgür, üretken, çağdaş giysilerle uygarlık tavırlarıyla devletin nerelerindeler? Milli irade ulusun mu, Halk dünyanın en medeni, en çağdaş, en çalışkan, en gururlu ve mutlu halkı mı? Ya devrimler; Cumhuriyet, demokrasi, bağımsızlık. Atatürk bıraktığı ülkesine bir de bize bakıp neler hissederdi. Atatürkçü kuşakları bekleyen görev ortadadır. Yarıda kalan devrimleri tamamlamak. Atatürkçü bir demokrasi kurup ülkeyi ve ulusu çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak. Tek yol, tek amaç budur, bu olmalıdır” dedi.

MEYDANA ATA’NIN URLA’YA GELİŞ HEYKELİNİ YAPTIRACAĞIZ

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu yaptı. Karaosmanoğlu, Urla’da devam eden Meydan Projesi kapsamında meydana Atatürk’ün Urla’ya geliş fotoğrafından esinlenerek heykelini yaptıracaklarını müjdeledi. Atatürk’ün halkla buluşmak, devrimlerin yansımalarını ve ne kadar benimsendiğini görmek için yurt gezilerine çıktığını söyleyen Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, “Ulu Önder Atatürk, ülke ülke gezmemiş ama, il il, ilçe ilçe, hatta köylere kadar bütün Anadolu’yu gezmiş, halkını dinlemiş, dertlerine çözüm yolları aramış, toplantılar yapmıştır. Çünkü yurdu gezmek yurdu tanımak, yurdun insanını, coğrafyasını tanımak, yurdun insanıyla birleşmek, tanışmak, kaynaşmak ve yurt için bir şeyler üretmektir” dedi. Atatürk’ü anlamanın Cumhuriyet’e ve onun laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan yapısına, ulusun birliğini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak, kişisel çıkar ve ihtirasların etkisinden uzak bir şekilde Türk yurdu ve ulusu için çalışmak, Atatürkçü Düşünce Sistemine bağlı olmak ve bu bağlılığı nutuklarda, söylemlerde ifade etmek değil, bunları davranışlara, uygulamalara yansıtmak demek olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Kurucusu olduğu Cumhuriyet, bugün birtakım tehditlerle karşı karşıya kalmışsa bilmeliyiz ki, ilke ve devrimleriyle aydınlattığı yoldan sapmalar başlamıştır. Yeni ve sağlam ilkeleri ile Türk ulusuna çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek yerine çağın gerisine gidişe özlem duyarak bu yoldan ayrılmayı tercih edenler sonsuz karanlıklarda kaybolmaya mahkûmdurlar. Türk Ulusu, ölümsüz önderimizin en büyük eseri Cumhuriyet’i tüm kazanımlarıyla sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacaktır. Atatürk İlke ve Devrimlerinden hiçbir biçimde ödün vermeyecektir” dedi.

ATATÜRK’ÜN URLA’YA GELİŞİ KUTLANDI
ATATÜRK’ÜN URLA’YA GELİŞİ KUTLANDI
ATATÜRK’ÜN URLA’YA GELİŞİ KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 12:41:04
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 19:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?