18
Mayıs
2024
Cumartesi
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 78. yıldönümü kutalandı

Atatürk’ün Urla’yı gelişinin 78. yıldönümü törenle kutlandı. Urla Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene çok sayıda Urlalı katıldı.
Kutlama töreni, Urla Kaymakamı Ahmet Mailoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Oğuz Kural, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın söylenmesinde sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu yaptı.
Türk ulusunun dünya tarihinde eşi olmayan en büyük öndere sahip olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Milli birlik ve beraberlik çerçevesinde bir yürek, bir yumruk olan ulusumuz, büyük mücadeleler ve zorluklar içerisinde İstiklal Savaşı’nı kazanmıştır. Savaşın kazanılmasından sonra Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk çeşitli inkılaplarla ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmıştır. İlke ve inkılaplarını ülkemizin her bir köşesine yayabilmek amacıyla yurt gezisine çıkan Mustafa Kemal Atatürk, 30 Haziran 1926 tarihinde Urla’ya gelerek ilçemizi onurlandırmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Urla’yı ziyareti sırasında, savaşın kazanılmasıyla her şeyin bitmediğini, ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için yapılması gereken çok iş olduğunu söylemiştir" dedi.
Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için çağdaş uygarlık yolunda ilerlediklerini belirten Karaosmanoğlu, "Hiç kimse ve hiçbir şey bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmakta kararlıyız" diye konuştu.
Urla’nın, 78 yıl öncesinin heyecanını ve Ata’sına olan bağlılığını aynı kararlılıkta sürdürdüğüne de değinen Karaosmanoğlu, Türk milletine bağımsızlığını kazandıran Atatürk’e tüm Urlalılar adına minnetlerini sundu.
İZMİR - İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2004 Cuma 01:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?