18
Mayıs
2024
Cumartesi
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Barbaros Köyü şenlenecek

BARBAROS KÖYÜ 1. KÜLTÜR ŞENLİĞİ BAŞLIYOR

Urla’nın Barbaros Köyü’nde bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan Kültür Şenliği başlıyor. Modern dans, bale gösterisi, zeybek oyunu, yedi kocalı Hürmüz müzikalinden bir bölüm ve çeşitli kısa oyunlar yer alacağı kültür şenliği kapsamında düzenlenecek olan kermesten elde edilecek gelirle köyün çocuk parkı onarılacak.

Barbaros Köyü’nü tarihi ve kültürel açıdan tanıtmayı amaçladıklarını dile getiren şenliği hazırlayan Banu Ersan; “Çok eski yıllarda köyümüzün bir ilkokulu, bir kütüphanesi, bir Tarım Kredi Kooperatifi ve bir sağlık ocağı bulunurken günümüzde bu kurumların hepsi kapanmış ve köyümüz hem ekonomik hem sosyal hem de eğitim açısından giderek gerilemiştir. Köyümüzün kültürel ve sosyal açıdan gelişmesini sağlamak ve ülke çapında tanıtımını gerçekleştirmek amacıyla şenliği düzenledik. Herkesi şenliğimize bekliyoruz” dedi.

25 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de köyde yaşayan bayanların hazırladığı ürünlerin yer alacağı kermesle başlayacak olan şenlik saat 20.00’deki gösterilerle devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 15:40:02
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 16:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?