24
Mayıs
2024
Cuma
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Çocuk köyü skandalı büyüyor

Skandaldan haberi olduğu halde işlem yapmamakla ve köyden bir kız çocuğuyla ilişkiye girmekle suçlanan Urla Kaymakam’ı hakkında taciz iddialarının yanı sıra deprem evlerinde yolsuzluk yapmaktan da soruşturma başlatılacak.
Urla Yarımada Gazetesi’nin sahibi Ali Rıza Söke’nin köyden bir kızla ilişkiye girdiğini iddia ettiği Urla Kaymakamı Ahmet Mailoğlu için müfettişler görevlendirildi. CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, "Dün İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’yla görüştüm. Aksu konuyla ilgili müfettişleri görevlendirdiğini söyledi. Müfettişler iki konuyu araştıracaklar. Birincisi; taciz skandalıyla ilgili. İkincisi ise Mailoğlu’nun TOKİ tarafından Urla’da yaptırılan depremevlerinden iki tanesini almasıyla. Konuya İçişleri Bakanlığı’nın karışmasının nedeni ise Kaymakam’la ilgili taciz iddialarının ortaya çıkması" dedi.
Ucuza deprem evi aldı

Öte yandan İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş gönderilmesiyle ilgili olarak daha önce talepleri olduğunu, ancak yaşanan bu son olaylardan sonra müfettiş gönderilmesine karar verildiğini söyledi. Bundan iki yıl önce Urla ve Seferihisar’da meydana gelen depremde birçok ev yıkılmıştı. Bunun üzerine TOKİ burada depremzedeler için konutlar yaptı. Ancak ihtiyaç fazlası evler de oldu. Bu noktada bu evlerin ihtiyacı olan vatandaşlara düşük ücretle satılması kararlaştırıldı. Yapılan ihalede Urla Kaymakamı Mailoğlu, 5 milyar peşin ve 500 milyon lira 90 ay taksitle buradan iki ev satın aldı. Mailoğlu dışında İzmir İl Özel İdare Müdürü Servet Ecemiş de ev aldı. Konu basına yansıyınca Mailoğlu yaptığı açıklamada "Vatandaşlık hakkımı kullandım ve ihaleyle ev aldım. Bundan daha doğal ne olabilir ki" ifadelerini kullanmıştı.

Yerel basın bana komplo kurdu

Özellikle Urla’da yayınlanan yerel gazeteler tarafından, olayları bildiği halde işlem yapmamakla, örtbas etmekle suçlanan Urla Kaymakamı Ahmet Mailoğlu, İzmir Valiliği’nden izin alıp basın açıklaması yaptı. Kaymakamlık önüne konulan kürsüden kendi hazırladığı üç sayfalık metni okuyan Kaymakam Mailoğlu, yerel basının kendisine komplo kurduğunu söyledi:

"Barbaros Çocuk Köyü’nün Türkiye’ye örnek olması için gerektiğinde şantiye şefi gibi çalıştım. Bana tacizlerle ilgili hiçbir şikayet yapılmadı ve dilekçe yazılmadı. Böylesine duyarlı olduğum bir kurumla ilgili herhangi bir şikayet ya da yakınma olsa idi, duyarsız kalmam sözkonusu olamazdı. Dolayısıyla bir ihmal veya kusur sözkonusu değildir. Bu köydekilerin daha iyi bir yaşam sürmeleri, devletine bağlı ve saygılı vatan evladı olarak yetişmeleri için emek vermemin ve alınteri akıtmamın huzuru içindeyim. Verdiğim emekleri, döktüğüm alınterini devletin şefkatine muhtaç çocuklarımıza helal ediyorum."

Muhtar beni uyarmıştı

27 Ocak 2005 tarihinde Barbaros Köyü Muhtarı Yüksel Ertan’ın kendisine ihtar faksı çektiğini, bu faksta, kendisi hakkında gerçek dışı haberler üretileceğini yazdığını anlatan Mailoğu, "Yani bana karşı olan komployu ihbar etti. İhbar edilen husus maalesef gerçekleşti. Bunlar bana karşı bir komplodur. Yapılan asparagas haberlere karşı onurlu mücadele başlatacağım. Barbaros köyü son derece medeni ve temiz bir köydür. Yaşanan olaylar bu köye yansıtılmamalı" uyarısında bulundu.

memleketinsesi.sinankara.com/
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2005 Çarşamba 18:21:10
Güncelleme :5 Şubat 2005 Cumartesi 00:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?