19
Mayıs
2024
Pazar
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Dostluk ve barış için buluştular

Urla Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlköğretim Okulu'nun hazırladığı “The Olive Path From Klazomenai To Europe" (Klazomenai'den Avrupa'ya Zeytin Patikası) isimli proje ile Urla, İtalya, Slovakya ve Letonyalı öğrenciler bir araya geldi. Bugün başlayan ve 4 Haziran'da sona erecek proje toplantısı çerçevesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

İlk gün okul bahçesinde düzenlenen açılış töreninde konuşma yapan Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Şen, “Yaklaşık 1 yıl önce Klazomenai'den Avrupa'ya uzanan zeytin patikası açmak için yola çıktık. Bu projemizde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yoğun bir çalışma sonra amacımıza ulaştığımızı görmek çok güzel. Umarım çocuklarımızın edindikleri dostluklar ve arkadaşlıklar bir ömür boyu sürer” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Koordinatör öğretmen Serpil Koldaguç, Urla'da ağırladıkları İtalya, Slovakya ve Letonyalı gruplara teşekkür ve katılım belgesi sundu. Okul korosu törende birbirinden güzel şarkılar seslendirirken Aşuk ile Maşuk oyunu ve ardından Halkoyunları gösterileri sunuldu.

Gösterilerin ardından Zeytin Bahçesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Projeyle, zeytinin simgelediği barış temasını vurgulayarak dünya barışına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten okul yetkilileri 21 değişik zeytin türü ağacının yer aldığı “Zeytin Bahçesi”ni oluşturduklarını dile getirdiler. Açılışta konuşma yapan Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, “Tarih boyunca zeytin dalı barışın sembolü olarak kabul edilmiştir. Dünya barışına katkıda bulunması dileğiyle bahçeyi açmaktan onur duyuyorum” dedi. Urla Kaymakamı Şahin Bayhan da, “Bahçenin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış kurdelesi kesilirken barış güvercinleri de uçuruldu. 4 gün sürecek olan proje toplantısı kapsamında proje ortağı olan okullar Fortuna Zeytincilik Tesisini ve Klazomenai Antik Zeytinyağı İşliği'ni ziyaret ederken Meryemana, Selçuk, Efes, Çeşme ve Alaçatı'nın yer aldığı çevre gezilerine de katılacaklar.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 00:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?