19
Mayıs
2024
Pazar
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Hayvanlar, onun koruması altında

TEST Uygulama Değerlendirme Merkezi (TUDEM) Genel Müdürü İsa Aykanat Sokakta bulduğu köpek ve kedileri tedavi ettirip çiftliğinde besliyor

İZMİR-TEST Uygulama Değerlendirme Merkezi (TUDEM) Genel Müdürü İsa Aykanat'ın hayvan sevgisi yüzünden İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Gölcük Köyü'ndeki evi hayvan barınağına döndü. Onlarca güvercin, keklik ile bıldırcın ve tavukların da yer aldığı çiftliğinde 8 köpeğin yanı sıra 3 kediyi de koruma altına alan Aykanat'ın bu davranışı köylüye de örnek olmaya başladı.


İhsan Aykanat'ın koruma altına aldığı hayvanların ilki, 3 yıl önce İzmir'de başıboş şekilde dolaşan dişi kurt köpeği oldu. ‘Pako’ adı verilen ve 6 yaşında olduğu sanılan köpek, çiftlik çalışanlarından birine ait labrador cinsi başka bir kepekle çiftleşip 5 yavru doğurdu. Pako'nun sağlığının gün geçtikçe kötüye gitmesi, yavrularının da birer birer ölmeye başlaması üzerine Aykanat, veterinerlere gidip gelmeye başladı.
Gittiği üçüncü veteriner olan Gülcan Turan, Pako'nun rahminde ölü bir yavrunun bulunduğunu, anneyle birlikte zehirlenen sütü içen yavruların da öldüğünü belirledi. Operasyonla rahmi alının Pako ile birlikte ‘Baksi’ adı verilen son yavru kurtuldu. Aykanat'ın 3 yaşındaki kangalı Ulaş'la birlikte köpek sayısı 3'e çıktı.

BACAĞI PARÇALANMIŞ KÖPEĞİ DE KURTARDI

Geçen yıl Mart ayında Gölcük Köyü'ndeki evine giderken sağ arka bacağı parçalanmış halde acı çeken bir Kangal kırmasına rastlayan Aykanat, köpeği yine Gülcan Turan'ın kliniğine götürdü. Yapılan iki aylık bir tedavi ve operasyon sonunda yaralı bacak kalçadan kesilerek köpeğin kurtarıldığını anlatan Aykanat, “Şu anda 3 ayağı var ama çok mutlu. Bana denk geldiği için eşim tarafından ‘Şanslı’ adı verilen köpeğin adı veteriner tarafından ‘Nazlı’ olarak değiştirildi. Nazlı'nın şu anda son derece mutlu olduğunu görüyorum. Dördüncü ayağı yok ama benim, eşimin ve çalışanların müthiş sevgisi var” dedi.


İsa Aykanat daha sonra da, üç yavrusuyla birlikte sokağa terk edilmiş anne köpek ‘Sultan’ ile yavruları ‘Marsık’, ‘Karabaş’ ve ‘Sarı’yı da koruma altına aldı. Köpeklerle yetinmeyen ve hobi olarak güvercin, bıldırcın ve tavuk besleyen Aykanat, bakımını üstlendiği 8 köpek ve 3 kedi için kimlik kartları çıkartırken,
dışarıdan gelen kedileri de besliyor. Aykanat'ın bu davranışından etkilenen köylüler de başıboş hayvanlara iyi davranmaya ve beslemeye başladıkları belirtildi.

Radikal
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 10:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?