18
Mayıs
2024
Cumartesi
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

İzmir:Urla Bağbozumu Şenlikleri coşkuyla kutlandı

Urla Belediyesi’nin önderliğinde Şoförler Odası, Esnaf odası, Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi ve Toplu İşyeri Kooperatifi sponsorluğu ile gerçekleştirilen festivale, 100 üretici katıldı. Açılış töreninde Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç ve üreticiler adına Can Ortabaş birer konuşma yaptı.


Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu konuşmasında, "Bugün Urla’nın yeniden üzümüyle, inciriyle, zeytiniyle, çiçeğiyle ve şarabıyla yorgunluğunun harmanlandığı gündür. Gün bizim günümüzdür. Gün çocuklarımıza, torunlarımıza geleneklerimizi, törelerimizi barış türküleri içinde aktardığımız gündür. Bağbozumu, Urla’da yıllardır sürdürdüğümüz insancıl değerlerimizin, sevgimizin ve barışın zirveye çıktığı gündür. Bizim coşkumuzu artırarak yaşayacağımız gün bugündür" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Urla Belediyesi Gençlik Spor Kulübü folklor ekibi bir gösteri yaptı. Şenliklerde düzenlenen en iyi ürün yarışmasında, 60 üreticiye ödül verildi. Birincilere altın, gübre, teşekkür belgesi ve madalya, ikinci ve üçüncülere madalya, gübre ve teşekkür belgesi verildi. Beş üretici de jüri özel ödülü aldı.


Yarışma kategorileri ve birinciler şöyle:
Domates; Abdurahman Çelebi, Bamya; Mümin Balcı, Börülce; Hasan Kazan, Salatalık; Bahri Çetin, Patlıcan; Niyazi Şanlı, Şeftali; Ömer Göktay, Karpuz; Turan Yılmaz, Üzüm; Can Ortabaş, Kavun; Hüseyin Doğaner, İncir; Mümin Balcı, Roka; Hasan Çelenk, Marul; Kerim Doğaner, Tere; Hasan Çelenk, Maydanoz; Dilara Ötü, Saksı Çiçek; Mustafa Uysal, Kesme Çiçek; Adem Kazan, Zeytin; Halil Acar, Zeytinyağı; Dilara Ötü, Keçi; Oktay Alkan, Koyun; Hüsnü Bozkurt, Sığır; Hasan Kolan.
Şenliklerde akşam da 12 Eylül Stadı’nda Dost Türkü grubu ve Funda Arar konserini yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 12:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tugce IP: 88.230.199.xxx Tarih : 3.01.2008 23:00:27

çok güzel bir organizasyon.dilara ötü bir öğrencimi benim eski arkadaşım olabilirmi yani tanıyan varya veya okuduysa yazabilirmi?