22
Mayıs
2024
Çarşamba
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kezzaplı ölüme toplam 22 yıl ceza

İZMİR'in Urla İlçesi'nde gayrimenkul zengini yaşlı dul Gülten Fil'i, gece yarısı girdiği cami tuvaletinde yüzüne ve vücuduna kezzap atarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Mesut Gökçe 12, eski eşi Arzu Er 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Urla'da yaşayan, yaklaşık 1.5 milyonu nakit, diğerleri gayrimenkul olmak üzere 2 milyon YTL'lik servetin sahibi olduğu iddia edilen 70 yaşındaki Gülten Fil'in yüzüne kezzap dökülerek ölümüne neden olunmasıyla ilgili davaya İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Gülten Fil tarafından evlatlık alınmak istenen ve onun ölümüne neden olduğu iddia edilen tutuklu sanık Mesut Gökçe (35) ile eski eşi Arzu Er (19) ve tarafların avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı, iki sanığın ‘Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 16'şar yıl hapis cezasına mahkum edilmesini talep etti.

Mesut Gökçe, savunmasında Gülten Fil'in ölümünden dolayı maddi ve manevi kaybı olduğunu, kendisinin öldürmediğini öne sürdü. Gökçe, “Olay günü gece yarısı tuvalete gitmek istedi. Caminin tuvaletine götürdüm. Orası karanlıktı. İkimiz de tuvalete girdik. Daha sonra bağrışlarını duydum. Dışarı çıktığımda birilerinin kaçtığını farkettim ama göremedim. Yüzüne sıvı bir şeyler dökülmüştü. Önce Urla sonra da İzmir atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Gülten Fil'le aramızda gönül ilişkisi vardı ama cinsel ilişkimiz yoktu. Hastaneye giderken, yüzüne kezzap atan kişinin yeğenlerinden birisi olabileceğini, görmediği kişinin ona benzediğini söyledi” dedi.

Gökçe'nin ifadesinden sonra savunma yapan Arzu Er ise, cinayeti eski eşinin işlediğini söyledi. Arzu Er, “Mesut, kendisini evlatlık alacak olan Gülten Fil'in bundan vazgeçtiğini öğrendiği için bunu yaptı. Önce, arkadaşına Gülten Fil'in ayağını kırdırdı. Sonra pazardan bana asit aldırdı. Lavabo temizleyeceğini söyledi. Olay günü geç saatlere kadar dükkanda kadınla birlikte oturup ona çay içirtti. Kadın tuvaleti geldiğini söyleyince onu cami tuvaletine götürdü. Onu bırakıp geri geldiğinde kezzabı alıp atmamı söyledi. Ben ‘yapamam’ dediğimde beni zorladı. Ben kadının ayaklarına döktüm Mesut bunun üzerine elimdeki bidonu alıp kadının yüzüne döktü. Olaydan sonra ben korkudan dükkana kaçtım. Mesut kadını kahvedekilerle birlikte alıp, dükkana getirdi. İki saat sonra Urla hastanesine daha sonra da İzmir Yeşilyurt'taki hastaneye götürdü. Bu olayları planladığını bildiğimden beni, ona imzalı verdiğim boş senetle tehdit etti. Ben kadının sadece ayaklarına kezzap attım, yüzüne atamadım. Mesut ise kafasına döktü” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Mesut Gökçe ve Arzu Er'e ‘kasten yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçundan 12'şer yıl hapis cezası verdi. Mahkemede suçunu itiraf eden Arzu Er'in duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, cezada 6'da 1 oranında indirim yaptı. Er'e verilen hapis cezasını 10 yıla düşürdü. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Ölen Gülten Fil'in yeğenleri Mustafa Elitaş, Akif Elitaş, Murat Elitaş, Zehra Öz, Gönül Güler, Feyhan Akkaya ve Ece Gümüş'ün Mesut Gökçe ve Arzu Er hakkında Urla Asliye Hukuk Mahkemesi'nde toplam 85 bin YTL'lik manevi, 700 YTL'lik maddi tazminat istemiyle açtıkları dava ise sürüyor.

SONRADAN TUTUKLANMIŞLARDI

Urla'da 4 Şubat 2007 Pazar gecesi meydana gelen olayda 70 yaşındaki Gülten Fil, evlatlık edinmek için mahkemeye başvurduğu kiracısı Mesut Gökçe ile girdiği cami tuvaletinde kezzaplı saldırıya uğradı. Yüzüne kimyasal madde atılan Fil, bir hafta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Otopside Gülten Fil'in yüz ve bacaklarına kezzap atıldığı ortaya çıktı. Polis, yaşlı kadının, el yazısıyla isimlerini yazarak suçladığı yeğeni ve onun eşi ile olay sırasında yanında bulunan Mesut Gökçe'yi gözaltına aldı. Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen yeğeni ve eşi, savcı tarafından bırakıldı. Mesut Gökçe de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı Murat Gök'ün talimatıyla polis, Mesut Gökçe'nin anlaşmalı olarak boşandığı eski eşi Arzu Er'i sorguladı. Genç kadın polisin ısrarlı soruları karşısında cinayeti ağlayarak itiraf etti. Yeniden gözaltına alınan Mesut Gökçe ve Arzu Er tutuklandı. Ardından da haklarında dava açıldı.
iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 15:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?