18
Mayıs
2024
Cumartesi
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Kum Plajı kaderine terk edildi

RAMAZAN AYI SEBEBİYLE PLAJLAR BOŞALDI

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte plajlarda boş alanlar göze çarpmaya başladı. Hava sıcaklıklarının yüksek olması ve ramazan ayının da etkisiyle vatandaşlar deniz sezonunu erken kapattı.

Ramazan ayının yaz sezonuna denk gelmesi ile işlerin yüzde 50 azaldığını belirten bir esnaf, "Ramazandan dolayı işlerimiz çok düştü. Ramazandan sonra düzelir belki. Daha önce 250 - 300 kişi gelirdi. Şimdi 50- 60 kişi var. İnsanlar plaj sezonunu erken kapattı. Ramazan'ın yaz mevsimine gelmesi etkili oldu. Önümüzdeki yıl daha da erken kapanacak sezon. Zaten bu yıl ramazan bitti mi bayram geliyor. Sonra okullar açılıyor. Artık bu saatten sonra pek iş yapacağımızı sanmıyoruz" dedi.

URLA KUM PLAJI KADERİNE TERK EDİLİYOR

Urla Kum Plajı'nın İzmir'de sayılı plajlardan biri olduğunu dile getiren vatandaşlar, belediyenin plajı kaderine terk ettiğini dile getirdi. Bir vatandaş; "İnciraltı'dan Kemik Hastanesi'ne kadar kum denizidir. Ancak belediye önem vermediği için buradaki esnaf zor durumda. Kendi yapamıyorsa bu işi yapacak birine versin. Urla halkı gelişsin. Bizim belediyemiz buraya önem vermiyor. Halka sahip çıkmasını istiyoruz. Seçilmişsin başa gelmişsin bari görevini yap" diye konuştu.

İşporta satıcılarının mesken haline dönüştürdüğü Urla Kum Plajı, İzmir'e en yakın plajlar arasında yer alıyor. Vatandaşlar böyle bir bölgenin rüzgar sörfü sporunu yapmaya yatkın bir bölge olduğunu belirtirken, belediye görevini yapmadığı sürece plajda birkaç yıla kadar denize girilemez duruma gelinebileceğini ifade ettiler.

RAMAZAN AYI SEBEBİYLE PLAJLAR BOŞALDI
RAMAZAN AYI SEBEBİYLE PLAJLAR BOŞALDI
RAMAZAN AYI SEBEBİYLE PLAJLAR BOŞALDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2010 Pazar 12:57:05
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 09:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?