17
Haziran
2024
Pazertesi
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Müsteşar deprem bölgesinde

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, dün İzmir'de meydana gelen seri depremlerin en çok kendisini hissettirdiği Seferihisar ve Urla ilçelerini gezerek, hasar meydana gelen evlerde incelemelerde bulundu. Müsteşar Erbakan, hasar meydana gelen kooperatifi yapanlardan hesabın sorulacağını söyledi.

İzmir'de dün meydana gelen ve vatandaşların panik yapmasına neden olan 5.7, 5.9 ve 5.6'lık depremlerden sonra Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, depremin en çok hissedildiği İzmir'in Seferihisar ve Urla ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Urla Kaymakamı Ahmet Mailoğlu'nu ziyaret eden Erbakan, daha sonra hasar olduğu belirlenen bazı evleri ziyaret etti. Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin gerekli hasar tespit çalışmalarını yaptığını kaydeden Erbakan, "Bundan sonra gerekenler yapılacak. Bize şu anda Urla'da 16 tane başvuru geldi, 32 arkadaşımız da alanda çalışmalarını yapıyorlar. Bu sayı artabilir, müracaat ettikçe dilekçeleri inceleyeceğiz ve hasar durumlarına göre yardım yapacağız. Allah'tan pek fazla bir şey olmamış. TOKİ kanalıyla yaptırdığımız deprem konutlarında ve güçlendirme yapılan 300'e yakın evde hiçbir şey görülmedi. Bugün sağlam ev yapmak mecburiyetindeyiz.

İstanbul'da bir deprem şurası yaptık ve bir takım kararlar aldık. Mesela bazı evlerde kat mülkiyeti kanunundan dolayı güçlendirme yapılamıyor. DASK'ta da epey bir yol aldık. Önümüzdeki aylarda bunu açıklayacağız. Özellikle büyükşehirlerde DASK yaptıranların oranı çok az. Herkesin bu sorumluluğu duyması lazım, kapsamını ve yaptırımını artıracağız" diye konuştu.

Daha sonra Seferihisar'a geçen Erbakan, burada da hasarlı evleri gezdi. Özellikle Emre Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılan evlerdeki hasarın fazla olduğunu gözleyen Erbakan, hasar meydana gelen kooperatifleri yapanlardan bunun hesabının sorulacağını ifade etti. Yaptığı incelemelerden sonra Seferihisar Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Erbakan, Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ile de bir süre görüştü. Henüz 20 adet başvuru olduğunu ifade eden Kaymakam Gödekmerdan, "Vatandaşlar gelmeye ve dilekçe vermeye devam ediyor.

Ayrıca 2 tane camimizde hasar görüldü. Bizi sevindiren ise can kaybı ve yaralananların olmaması. Seferihisar halkı artık nasıl inşaat yapması gerektiğini öğrendi" diye konuştu.

Müsteşar Sabri Erbakan'a AK Parti İl Genel Meclis üyesi Serdar Kısaağa tarafından bir plaket takdim edildi. Sabri Erbakan daha sonra bölgeden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 18:58:51
Güncelleme :1 Nisan 2006 Cumartesi 23:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?