22
Mayıs
2024
Çarşamba
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Namus cinayetine müebbet hapis

İzmir Urla'da 3 ay önce, evli kız kardeşi Arzu Kaya'yı başka bir erkeğe kaçtığı iddiasıyla öldüren Ömer Rençber (33), müebbet hapis cezasına çarptırıldı. İddialara göre Arzu Rençber Kaya, 9 yıl önce kendisinden 9 yaş büyük Mustafa Kaya ile evlendi. Çiftin Dilara (7), Hüseyin (5) ve Edanur (1) isimli 3 çocukları doğdu. 

Aile bir süre sonra geçim sıkıntısı yaşamaya başlayınca, Mustafa Kaya (37), küçük kızı Edanur'u, İstanbul'daki bir tanıdığına evlatlık verdi. Bu duruma karşı çıkan eşi Arzu Kaya ise evi terk ederek izini kaybettirdi. 

Mustafa Kaya'nın eşinin ailesine durumu bildirmesinin ardından ağabey Ömer Rençber, İstanbul'da bulup İzmir'e getirdiği kardeşini önce boğdu, ardından da bıçaklayarak öldürdü. Gözaltına alınan Rençber ifadesinde, kardeşini uygunsuz davranışları için öldürdüğünü itiraf etti.

"Canavarca hisle, eziyet çektirerek kardeşini öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Rençber, mahkemede, cinayeti soğukkanlılıkla anlattı: "Konuşmak için yatak odasına çağırdım. Kocasından televizyonun sesini açmasını istedim. Önce ağzını kapattım, ardından bıçağı rasgele saplamaya başladım. Aşırı derecede alkol almıştım. Pişman değilim." 

Baba Nurettin Rençber de oğlundan şikâyetçi olmadığını söyledi. Sanık avukatı Turan Aras müvekkilinin tahrik altında kaldığını iddia etti.
Mahkeme heyeti, Rençber'i önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm etti. Ardından duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezasını müebbet hapse çevirdi.

milliyet
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 11:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?