27
Mayıs
2024
Pazertesi
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Orman köylüsüne yangın eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, "Orman Yangınlarını Önleme ve Söndürme Amaçlı Gönüllü Halk Eğitimi Projesi" kapsamında, İzmir'in çevresinde ormanla iç içe yaşayan köylerde yangın eğitimi veriyor. Orman yangını ve söndürme teknikleri konusunda önce ilçelerdeki itfaiye amirleri kapsamlı bilgi sahibi oluyor. Amirler daha sonra da köy muhtarlarıyla koordineli olarak köylerde yaşayan vatandaşlara bilgilerini aktarıyor.

Hazırlanan program çerçevesinde Menemen'de 20, Güzelbahçe'de 3, Aliağa'da 18, Foça'da 4, Bayındır'da 19, Urla'da 14, Mordoğan'da 5, Menderes'te 12, Seferihisar'da 8, Selçuk'ta 8, Torbalı'da 22, Kemalpaşa'da 29 köy olmak üzere toplam 162 köyün bağlı bulunduğu ilçe ve belde itfaiyelerinin grup amirleri eğitimden geçiriliyor.

Son olarak Urla ilçesine bağlı Uzunkuyu Köyü'ne giden İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, orman köylüleriyle köy kahvesinde bir araya gelerek vatandaşları bilinçlendirdi.

Köylülere, orman yangınları hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, yangınların yüzde 96'sının insan kaynaklı olduğunu hatırlattı. Yangını söndürmek kadar, sebep olan etkenleri önceden belirleyerek önlemenin daha önemli olduğunu vurgulayan Barandır, "Yangını önlemenin ve müdahale etmenin en etkili yolu eğitimden geçiyor. Yaz aylarına yaklaştığımız şu günlerde yangınların artma olasılığına karşı orman köyüne sahip olan ilçe ve beldelerimizdeki itfaiye gruplarımızı daha donanımlı hale getirmek amacıyla eğitim programı düzenledik. Bilgilendirme toplantısının ardından, amirlerimiz kendi sınırları dahilindeki köylerde başlangıç yangınlarına en kısa zamanda müdahale, merkezle iletişim teknikleri, ot ve açık alan yangınları gibi konularda edindikleri detaylı bilgileri köylülerle paylaşıyorlar" dedi. Orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımızı da yangın konusunda daha duyarlı ve dikkatli olmaya çağırdıklarını belirten Barandır, "Köylere dağıtılmak üzere duyuru amaçlı bin adet afiş ile bilgilendirici 5 bin adet broşür bastırarak itfaiye amirlerimize teslim ettik" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 14:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?