19
Mayıs
2024
Pazar
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Polis memuru intihara kalkıştı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polis memuru olarak görev yapan evli ve 1 çocuk babası Okan Kardeşler (39), intihar girişiminde bulundu. Bir süredir psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen Kardeşler, meslektaşları tarafından ikna edilerek, güçlükle polis aracına bindirilerek götürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının arka sokağındaki bir evde meydana geldi. 18 yıllık polis memuru olan evli ve 1 çocuk babası Okan Kardeşler, maddi sıkıntılardan dolayı bunalıma girdi. 3 yıldır psikolojik tedavi gördügü belirlenen Kardeşler, gece saat 02.00 sıralarında annesi Yıldız Kardeşler’in evine geldi. Annesiyle bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışan polis memuru annesini rehin alarak kendisiyle birlikte eve kilitledi. Annesinin çığlıkları üzerine olay yerine gelen polis, meslektaşını ikna etmeye çalıştı.

 

Bunalıma giren polis memuru sabah saatlerinde annesi Yıldız Kardeşler’i bırakarak dairenin kapısına barikat kurup, kendisini 9. katta bulunan evin balkonundan atacağını söyledi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri apartmanın önüne hava yastığı açarak beklemeye başladı. Herhangi bir olaya karşı Özel Tim ekipleri hazır bekletildi.

İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş da olay yerine gelerek polis memurunu ikna etmeye çalıştı. Tataş’ın 1 saatlik ikna çabaları sonucu Okan Kardeşler kapıyı açarak teslim oldu. Asayiş Şubesi’ne götürülmek istenen Kardeşler, polis eşliğinde gitmek istemeyince zorluk çıkardı. Polislerle tartışan Kardeşler, meslektaşları tarafından karga tulumba alınarak polis aracına bindirildi. Olayın ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, polis memurunun psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Tataş, "18 yıllık polis memuru. Daha önceden psikolojik tedavi görüyor. Kendisini rehin alıp, intihar etmesini söylemesi ardından arkadaşımızı ikna ettik. Zaten tedavi gördüğü için silahı İlçe Emniyet Müdürü tarafından alınmış" dedi.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 16:50:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?