22
Mayıs
2024
Çarşamba
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Sevgilisini öldüren gence müebbet

İZMİR'in Urla İlçesi'nde, cep telefonunda başka bir erkeğe gönderilmiş mesaj bulduğu liseli sevgilisi 16 yaşındaki Funda İşsiz'i, 37 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürüp cesedini buzdolabına gizlediği iddiasıyla tutuklu yargılanan 20 yaşındaki Celalettin Erkal, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmayı yaşlı gözlerle izleyen ölen genç kızın annesi Huriye İşsiz, “Şimdiye kadar ben ağladım. Şimdi oynuyorum. O ve onun anası ağlasın. Benim kızım toprağın altında çürüyor. O da cezaevinde çürüsün” diyerek tepkisini dile getirdi.

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, bugün 6'ıncı kez görülen duruşmaya, hakkında ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Celalettin Erkal, ölen kızın annesi Huriye ve babası Nazmi İşsiz ile tarafların avukatları katıldı. Sanık Erkal son savunmasında, “Çok pişmanım. Bilinçsiz bir şekilde oldu. Üniversitede okuyorum. Bu olaydan sonra okul hayatım da bitti. Olay günü bana sözlü tacizde bulundu. Bundan dolayı bu olay meydana geldi. Takdiri mahkemenize bırakıyorum” dedi. Mahkeme heyeti ise, sanık Celalettin Erkal'ı önce, 18 yaşından küçük bir çocuğu öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı, olaydan sonra samimi itirafını gözönüne alarak bu cezasını müebbet hapse çevirdi.

KIZIN ANNESİNDEN ADALETE TEŞEKKÜR

Duruşmayı yaşlı gözlerle izleyen ölen genç kızın annesi Huriye İşsiz, kararın ardından, “Mahkeme heyetine teşekkür ediyorum. Adalet yerini buldu. Şimdiye kadar ben ağladım. Şimdi oynuyorum. O ve onun anası ağlasın. Kızımı öldürdüğü için içim yanıyor. Kızımı bu yaşına kadar çok güzel kollamıştım. Bu olaydan sonra söz konusu ‘Testere’ adlı filmi eşimle birlikte izledim. Bu olayla filmin alakası yok. Sadece oyuncu kız ile benim kızımın tipi birbirine benziyor. Keşke her anne benim gibi kızını kollasaydı. Benim kızım toprağın altında çürüyor. O da cezaevinde çürüsün” diyerek tepkisini dile getirdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 2005 yılı 27 Kasım'da, saat 15.30 sıralarında Urla İskele Mahallesi'ndeki Siba Otel yakınlarında meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Elektronik Bölümü'nü kazanan 20 yaşındaki Celalettin Erkal, Urla Lisesi 10 Spor Sınıfı'na devam eden 16 yaşındaki kız arkadaşı Funda İşsiz'le okul çıkışı buluştuktan sonra birlikte dolaşmaya başladı. Yaklaşık bir yıldır birlikte olan iki sevgili, bir süredir kullanılmayan Siba Otel bahçesine gitti.

Aşklarından konuşup gelecekte evlilik hayalleri kuran Celalettin Erkal, sevgilisi Funda İşsiz'in cep telefonuyla oynadığı sırada girdiği mesajlar bölümünde başka bir erkeğe yazılmış mesaj bulunca çılgına döndü. Kendisini başka bir erkekle aldatmakla suçlağı liseli sevgilisini tartaklamaya başlayan Erkal. daha sonra kendisini sevdiğini söylemesine aldırış etmediği Funda İşsiz'i boş olan kafeterya içerisine sürükledi. Erkal, yanında bulunan bıçağı çıkartıp, yerde yatarak kendisine yalvaran genç kızın vücuduna saplamaya başladı. 

Celalettin Erkal, 37 yerinden bıçakladıktan sonra kanlar içinde can çekişen genç kızın boğazını da keserek öldürdü. Sevgilisinin cansız bedeni üzerine kapanarak bir süre baygınlık geçiren öfkeli aşık, Funda İşsiz'in cesedini, derin dondurucuya sakladıktan sonra eve gidip yaşananları ailesine anlatınca korkunç olay ortaya çıktı. Olayın ardından gözaltına alınan Celalettin Erkal, ünlü ‘Testere’ filminden etkilendiğini dile getirmiş, sevkedildiği adliyede tutuklanmıştı.
iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2007 Çarşamba 16:26:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?