25
Mayıs
2024
Cumartesi
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Su baskınları köprü yıktı

İZMİR'DE ETKİLİ YAĞIŞ

İzmir'de etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Karaburun ilçesine ulaşımı sağlayan karayolunda bir köprünün su baskını nedeniyle çökmesi ulaşımı aksattı. Sel sularına kapılarak denize düşen bir kişi kalaslara tutunarak hayatta kalmayı başardı.

İzmir'den dün geceden itibaren başlayan yağış sabah saatlerinde etkisini artırdı. Kent merkezinde yaklaşık 1 saat süren yğış sonucu yollar göle döndü. Karaburun ilçesine ulaşımı sağlayan karayolunda bir köprünün çökmesi ulaşımı aksattı. Urla ilçesine bağlı Balıklıova köyünde bulunan Köyiçi Köprüsü yoğun yağış nedeniyle oluşan su baskını neticesinde yıkıldı. Köprünün yıkılmasıyla İzmir-Karaburun karayolu trafiğe kapandı. Yıkılan köprüden dolayı yollarına devam edemeyen araçlar köyün içindeki yollarından dolaştırılarak ulaşım sağlanmaya çalışıldı.

KALASLARA TUTUNARAK HAYATTA KALDI

Yağış sonrası köprünün çökmesiyle hayat olumsuz etkilendi. Köprünün hemen yanında bulunan bir kasap dükkanı da hasar gördü. Dükkanın bulunuduğu alanın altı oyulduğu için yıkılma tehlikesi yaşanıyor. Su baskını sırasında kasap Mehmet Menekşe, yıkılan köprü ile beraber sel sularına kapılarak denize sürüklendi. 07.00 sıralarında meydana gelen olayda Mehmet Menekşe 3 saat boyunca denizde ölüm kalım savaşı verdi. Olayın sabah erken saatlerde meydana gelmesi nedeniyle çevrede kimsenin bulunmaması Mehmet Menekşe'yi zor durumda bıraktı. Yüzme bilmeyen Mehmet Menekşe, denize sürüklenen kalaslara tutunarak yaklaşık 3 saatlik bir çabanın ardından kıyıya çıkabildi. Balıklıova İskelesi'nden karaya çıkan Mehmet Menekşe, "Beni Allah korudu. Verilmiş sadakam varmış. Yüzme bilmiyorum. Bir kalasa tutunarak kıyıya gelebildim" dedi. Çevredeki vatandaşlar 1960 yılında yaşanan bir sel sonrası yine aynı köprünün yıkıldığını belirterek, o tarihten bu yana ilk defa böyle bir yağış olduğunu söylediler. Bu arada yağşı nedeniyle Balıklıova İlköğretim Okulu da sular altında kaldı. Köprünün yıkıldığı yerdeki evlerin de altının oyulması nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve AKS 110 ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Karayolu ekipleri yolu yeniden trafiğe açmak için yoğun çaba harcıyor. Su baskını sırasında ölen ya da yaralanın olmadığı belirtildi.

İZMİR'DE ETKİLİ YAĞIŞ
İZMİR'DE ETKİLİ YAĞIŞ
İZMİR'DE ETKİLİ YAĞIŞ
İZMİR'DE ETKİLİ YAĞIŞ
İZMİR'DE ETKİLİ YAĞIŞ
İZMİR'DE ETKİLİ YAĞIŞ
İZMİR'DE ETKİLİ YAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2009 Çarşamba 14:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?