19
Mayıs
2024
Pazar
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Tanju Okan ölümünün 13. yılında anıldı

Dünyaca ünlü ses sanatçısı Tanju Okan, ölümünün 13. yılında Urla'da anıldı.

İzmir'i Sevenler Platformu ve Urla Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen anma törenine Urla Belediye Başkan vekili Bahri Yalaz, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun eşi Feyza Karaosmanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Müjdat Karagöz, sanatçı Yunus Kırılmış başta olmak üzere sanatçının sevenleri ve dostları katıldı.

İlk olarak İskele mezarlığında sanatçının kabristanı başında dualar okuyan sevenleri daha sonra Yorgo Seferis Oteli'ne geçerek Urla Belediyesi tarafından hazırlanan Tanju Okan belgeselini izlediler. Tanju Okan ile sağlığında yapılmış röportajın ve sanatçının şarkılarının yer aldığı belgesel izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Belgesel gösteriminin ardından anma töreni Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu tarafından 2000 yılında sanatçının anısına yaptırdığı heykelinin başında devam etti.

İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Tanju Okan'ın bir Urla aşığı olduğunu söyleyerek "Tanju baba, Urla'yı ve Urlalıları çok severdi. 1973 yılında Urla'ya yerleşti ve Urla'nın adını dünyaya duyurdu. Urlalılar da Tanju babalarına her zaman sahip çıktılar. Unutmadılar, unutturmadılar" dedi.

Maruflu, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun girişimleriyle Urla'da Tanju Okan Araştırma ve Kültür Platformu'nu kucaklarını ve ardından Urla'da Tanju Okan Müzesi açılması için çalışmalara başlayacaklarını da müjdeledi. Urla Belediye Başkan vekili Bahri Yalaz, "İlçemizin adını dünyaya duyuran Tanju Okan'ı saygıyla anıyorum. Başta İzmir'i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu olmak üzere Okan'ın siz saygıdeğer dostlarını ve arkadaşlarını da her yıl burada görmekten sonsuz mutluluk duymaktayız. Onu unutmadığınız ve unutturmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun eşi Feyza Karaosmanoğlu, Tanju Okan'ın Türkiye'nin çok önemli seslerinden biri olduğunu vurgulayarak "Ne mutlu bizlere Tanju Okan'ımız, Necati Cumalı'mız, Yorgo Seferis'imiz var. Yaşadığımız sürece onları da yaşatmaya devam edeceğiz. Bu konuda özellikle Sancar Maruflu'ya çok teşekkür ediyorum. Kendisi çok vefalı bir dost. İyi ki var" dedi.

Rıza Duran, Süreyya Türkaydın ve Öztürk Erbek okudukları şiirler ile Tanju Okan'ı anarken ses ve müzik sanatçısı Maraş Nacaroğlu, Önder Güneşliler ve Gülseren Alçı anılarını anlatarak geçmişi yad ettiler.

Ses sanatçısı Yunus Kırılmış sanatçının bir parçasını seslendirirken ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar, "Tanju Okan Ses Yarışması düzenlenerek gençlere O'nun şarkılarını yakından tanıtabilir ve bu gençler sayesinde gelecek kuşaklara Tanju Okan'ı taşıyabiliriz" dedi.

İzmir Seveler Platformu Başkanı Sancar Maruflu Belediye Başkan vekili Bahri Yalaz ve Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun eşi Feyza Karaosmanoğlu'na nazarlık hediye ederken Belediye Başkan vekili Bahri Yalaz Tanju Okan'ın adının yaşatılmasında gösterdiği özverili çalışmaları için Sancar Maruflu'ya ve gazeteci Selçuk Tunalı'ya plaket sundu. Feyza Karaosmanoğlu, Sancar Maruflu'ya Urla'nın meşhur zeytinyağını hediye etti.

Tanju Okan'ın aramızdan ayrılışının 13. yıldönümü anma programı Urla Belediyesi tarafından lokma döktürülmesiyle sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 12:43:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?