22
Mayıs
2024
Çarşamba
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Urla'da yolsuzluk operasyonu

Urla Belediyesi tarafından yaptırılan iş merkezi ihalesinde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ile iş adamları, belediye çalışanları ve inşaatı yapan şirketin yöneticileri ile çalışanların aralarında bulunduğu 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Urla İmar Turizm Sanayi ve Teknik Hizmetler Şirketi'nde (URİT) yangının kasıtlı çıkarıldığı yönünde ihbar alan Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geniş bir araştırma başlattı. Yapılan araştırmada 2005 yılında belediye tarafından yaptırılan Çok Amaçlı İş Merkezi İnşaatı ihalesinde yolsuzluk yapıldığı ve fesat karıştırıldığı bu nedenle evrakların kasıtlı çıkarılan yangında yakıldığı ortaya çıktı. Üç ay boyunca belediye başkanı, şirket yetkilileri ve çalışanların telefonları dinlendi.

Delilleri toplayan ekipler, Urla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla "Hortum K" adını verdikleri operasyonun düğmesine bastı. Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, ETAŞ şirketi sahibi A.O. ile birlikte toplam 18 kişi gözaltına alındı. Başkan Karaosmanoğlu'nun evinde 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Yapılan araştırmada şahısların ihale öncesi planlarını ve görüşmelerini telefonla değil bilgisayar aracılığıyla yaptığı ortaya çıktı. Üç gün sorgulanan şahıslar, "İhaleye fesat karıştırmak, haksız kazanç elde etmek" suçlarından Urla Adliyesi'ne sevk edildi.

İDDİALAR

Polis gözaltına alınan şahısların yaptığı yolsuzlukları şöyle tespit etti. "Çok Amaçlı İş Merkezi İnşaatı ihalesinde 4734 sayılı kanuna uyulmadığı, inşaatın ihale maliyetinin 1 milyon 670 bin YTL olmasına rağmen inşaatı 3 milyon 930 bin YTL'ye ihale ettiği, Belediye tarafından verilen ihalelerin bazı şirketlere verilmesini sağlamak, Sit alanı olan arsaların değişik yollarla sit alanından çıkarılmasını sağlamak, Urla ilçesinde bitmemiş inşaatlara oturma izni vererek haksız menfaat temin edildiği, Belediye araçlarına alınan yakıtların ihalesiz alındığı ve yakıtların Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'na ait benzin istasyonlarından alındığı."
iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 10:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?