17
Mayıs
2024
Cuma
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Urla'nın kurtuluş günü törenlerle kutlandı

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Urla Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Oğuz Kural ve Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu halkın bayramını kutladı.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Urla’nın 1919’dan 1922’yılına kadar vermiş olduğu mücadeleyi anlattı. Kurtuluş mücadelesi veren kahraman askerleri saygıyla anan Karaosmanoğlu, "Bize bugün burada, dünya cenneti Urla’da özgürce yaşama imkanını sağlayan tüm gazi ve şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Taşıdığımız sorumluluklar ve inançlı çalışma azmi ile günümüzde Urlamız’ı daha ilerilere, çağdaş uluslar seviyesine çıkarma bilinci içerisinde, Urla Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet etme sözünü veriyorum. Barışın egemen olduğu bir dünyayı, yaşanılası bir dünyayı yaratmak için çalışmamız gerektiğini düşünerek, "Yaşasın Barış" diyorum" dedi.


Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından tören, öğrenciler tarafından şiirler okunmasıyla devam etti. Urla Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunları grubunun folklor ve Kuvay-i Milliye Gazileri halkoyunları gösterilerinin ardından, tören kortej geçişiyle sona erdi.


Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Oğuz Kural, Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, Yıldıztepe Şehitliği’ne giderek anıtlara çelenk sundular.
Urla Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş günü etkinlikleri, akşam İskele Futbol Sahası’nda Sefarad Grubu’nun vereceği konserle devam edecek.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 17:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilker IP: 85.110.53.xxx Tarih : 7.12.2008 13:01:52

çok güzel olmuş bende urlalıyım ama bu sene orda yokum çünkü askerdeyim hepinize çok teşekkür ederim