26
Mayıs
2024
Pazar
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Urla'ya Nevzat Erdemir korusu

İzmir Barosu, üç ay önce geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden İzmir Barosu Başkanı Avukat Nevzat Erdemir adına bin fidanlık koru oluşturdu.

Fidanlar, İzmir Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Ege Orman Vakfı ve Barbaros köy tüzel kişiliği işbirliği ile tesis edilen Urla-Barbaros Köyü ağaçlandırma sahasına dikildi. İzmir Barosu Başkan Vekili Avukat Özdemir Sökmen, Nevzat Erdemir'in kızı Yaprak Erdemir Gürcan ve çok sayıda avukat ağaçlandırma sahasını ziyaret ederek, fidan diktiler.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Barbaros köy tüzel kişiliği ile birlikte gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışması kapsamında alana fıstık çamı dilkildiğini ve ileride fıstık çamlarından alınacak ürünün köylüye ek gelir sağlayacağını ifade etti. Gençol, “1995 yılından beri yitirdiklerimizi fidanlarda yaşatmak geleneğimiz devam ediyor. Avukat Nevzat Erdemir'de İzmir Barosunun katkıları ile adına oluşturulan koruda fidanlarda yaşayacak” dedi.

Gençol, “Avukat Nevzat Erdemir Korusu”nu oluşturmalarından dolayı hukuk camiasına teşekkür ederek, İzmir Barosu Başkan Vekili Avukat Özdemir Sökmen ve Nevzat Erdemir'in kızı Yaprak Erdemir Gürcan'a plaket takdim etti.

İzmir Barosu Başkan Vekili Avukat Özdemir Sökmen, Ege Orman Vakfı'na desteklerinden dolayı teşekkür ederek, bağışlarının devam edeceğini ve hedeflerinin Avukat Nevzat Erdemir korusunu ormana dönüştürmek olduğunu söyledi.

Nevzat Erdemir'in kızı Yaprak Erdemir Gürcan ve Nevzat Erdemir'in torunu birlikte fidan diktiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 22:30:04
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 22:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?