19
Mayıs
2024
Pazar
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yassıcaada’da yaz keyfi başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yassıcaada'daki tesisleri 13 Haziran'da açılıyor.

Günübirlik tatil için en ekonomik adres olarak Grand Plaza Turizm A.Ş. tarafından işletilen ve İZDENİZ A.Ş.'nin vapur seferi düzenlediği Urla açıklarındaki Yassıcaada tesisleri, bu yaz misafirlerini 13 Haziran 2009 Cumartesi gününden itibaren ağırlamaya başlayacak.

Geçtiğimiz iki sezon ulaşım ücretine zam yapmayan Büyükşehir Belediyesi, 1,5 saatlik adaya gidiş-geliş ücretini bu yaz 10 TL olarak belirledi. 0-7 yaş arasından yine ücret alınmayacak. Adaya sefer yapacak her vapur 500'er yolcu alırken, bilet satışları, bir önceki gün saat 22.00'ye kadar olacak. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da adaya Pazartesi hariç her gün gidilebilecek. Vapurlar Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri önce saat 08.30'da Karşıyaka İskelesi'nden, daha sonra saat 09.00'da Konak İskelesi'nden hareket edecek. Cumartesi ve Pazar günleri ise Karşıyaka ve Konak'tan birer olmak üzere toplam iki vapur saat 09.00'da kalkacak. Vapurlar, dönüş için saat 18.00'de adadan hareket edecek.

2001 yılında turizme açılan adadan bugüne kadar yaklaşık 400 bin kişi yararlandı. 2008 yazında 86 ücretli seferle toplam 46 bin 208 kişiyi adaya gitmiş, ayrıca engelli vatandaşlar için 10 ücretsiz sefer düzenlenmişti. Temiz denizi, 400 metrelik kumsalı, sahildeki şezlongları, armut minderleri, gölgelikleri, duşları, kano, deniz bisikleti ve deniz muzuyla eğlenceli su sporları ve yenilenen iskelesiyle Yassıcaada, bu yaz da İzmirlilerin gözdesi olacak. Ada misafirleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. tarafından işletilen kafeteryadan yararlanabilecekleri gibi kendi getirdikleri yiyeceklerle de piknik yapma olanağı bulacaklar.

Tatilcilerin güvenli bir gün geçirmesi amacıyla, Eşrefpaşa Hastanesi'nden bir doktor ve 1 hemşireden oluşan sağlık ekibinin yanı sıra bir de cankurtaran hazır bulunacak.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 12:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?