19
Mayıs
2024
Pazar
URLA - İZMİR
Belediye Sayfaları

Yassıcada yaz sezonunu açıyor

İzmir'de günübirlik tatilin adresi olan Yassıcada'da sezon, 14 Haziran 2008 Cumartesi günü başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Grand Plaza tarafından işletilen Urla açıklarındaki Yassıcada'ya İZDENİZ tarafından yapılan vapur seferlerine son iki yıldır olduğu gibi bu sezonda da zam yapılmadı. Adaya gidiş-dönüş ücreti kişi başı 7.5 YTL olarak belirlenirken, 0-7 yaş arasından yine ücret alınmayacak. Yassıcaada ziyaretçilerinin rahat yolculuk yapabilmesi amacıyla her vapur 500'er yolcu alırken, bilet satışları, bir önceki gün saat 22.00'ye kadar olacak.


Adaya sefer yapan vapurların yanaştığı iskele, bu yıl yenilendi. Eskiden dubaların üzerine yanaşan vapurlar, bundan sonra çakma kazıklar üzerinde hazırlanan çelik konstrüksiyon yeni iskeleye yanaşacaklar. Yeni iskele, yaklaşık 200 bin YTL'ye mal oldu. Geçtiğimiz yıl 44 bin 980 kişinin yararlandığı Yassıcada'ya 90 ücretli sefer düzenlenmiş ve 3 bin 240 mile yakın deniz yolu katedilmişti. Ayrıca İzmir'de yaşayan engelli vatandaşların da adadan yararlanabilmesi için 5 sefer düzenlenerek, adaya aileleri ile birlikte ücretsiz olarak gitmeleri sağlanmıştı. 2001 yılında turizme açılan Yassıcaada'yı bugüne kadar yaklaşık 345 bine yakın vatandaş ziyaret etti. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da adaya Pazartesi hariç her gün gidilebilecek. Vapurlar Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri önce saat 08.30'da Karşıyaka İskelesi'nden, daha sonra saat 09.00'da Konak İskelesi'nden hareket edecek. Cumartesi ve Pazar günleri ise Karşıyaka ve Konak'tan birer olmak üzere toplam iki vapur saat 09.00'da kalkacak. Vapurlar, dönüşte ise saat 18.00'de adadan hareket edecek.


Yassıcaada'da hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Şirketi, adayı tercih eden İzmirlilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla hizmet yelpazesini her sezon daha da genişletiyor. Bu yıl da kafeterya, vatandaşların günlük yiyecek ihtiyaçlarına cazip fiyatlarla cevap vermeye devam ederken, vatandaşlar ayrıca, ateş yakmamak kaydıyla kendi yiyeceklerini de yanlarında getirebilecekler. 400 metrelik kumsalı, tertemiz denizi, kano, deniz bisikleti ve deniz muzuyla eğlenceli su sporları olanağı sunan adada, tatilcilerin güvenli bir gün geçirmesi amacıyla, Eşrefpaşa Hastanesi'nden bir doktor ve 1 hemşireden oluşan sağlık ekibinin yanı sıra bir de cankurtaran hazır bulunacak.

..
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?